Γυναίκες και εκπρόσωποι των μειονοτήτων για τα υπουργεία του Μπάιντεν

Μοιραστειτε το

Υπουργικό συμβούλιο που θα εκπροσωπεί την ποικιλομορφία των εθνοτήτων που απαρτίζουν τον πληθυσμό των ΗΠΑ σχεδιάζει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που από τις έως τώρα επιλογές του δείχνει ότι επιθυμεί να αποκαταστήσει τον ρόλο της χώρα στη διεθνή κοινότητα. Υποψήφιοι για τις θέσεις-κλειδιά των υπουργείων είναι γυναίκες και εκπρόσωποι της λατινόφωνης και της ασιατικής κοινότητας των ΗΠΑ, όλοι με σημαντική επαγγελματική και πολιτική πείρα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι έχουν ήδη ανακοινωθεί, αλλά και τα πρόσωπα που είναι υποψήφια για τα κρίσιμα υπουργεία της διακυβέρνησης Μπάιντεν, λίγες ώρες αφότου ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, συναίνεσε να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.

Μετά την ανακοίνωση ότι στη θέση του υπουργού Εξωτερικών θα είναι ο Άντονι Μπλίνκεν και ότι για τη θέση της υπουργού Οικονομικών προορίζεται η Τζάνετ Γέλεν, επιβεβαιώθηκε ότι υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας ορίζεται ο Αλεχάντρο Μαγιόρκας, κουβανικής καταγωγής δικηγόρος, που είχε σημαντικό ρόλο στον πρόγραμμα της διακυβέρνησης Ομπάμα για τα παιδιά των μεταναστών στις ΗΠΑ, γνωστά και ως «Ονειροπόλοι», για την ομαλή ένταξή τους και την παροχή ίσων ευκαιριών στη μόρφωση και την επαγγελματική αποκατάσταση. Η υποψηφιότητά του αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις κατά τις ακροάσεις από τους Ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία.

Γυναίκα για πρώτη φορά αναμένεται να είναι η επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η Αβρίλ Χέινς, που έχει υπηρετήσει ως Νο2 στη CIA. Δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, είναι εκπαιδευμένη στις πολεμικές τέχνες αυτοάμυνας (τζούντο), έχει άδεια ιδιώτη πιλότου, ενώ κάποτε προσπάθησε ανεπιτυχώς να πετάξει πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό με ένα μικρό αεροσκάφος. Πηγές των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στη Γερουσία δηλώνουν ότι η Χέινς αναμένεται να εξασφαλίσει την επικύρωση του διορισμού της, αλλά αναμένεται να περάσει διά πυρός και σιδήρου στην εξέτασή της, λόγω των θέσεών της για τις απειλές εθνικής ασφάλειας, από τη Ρωσία μέχρι τις απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο.

Τη νύχτα επιβεβαιώθηκε και η υποψηφιότητα της Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ για τη θέση του πρέσβη της χώρας στον ΟΗΕ. Η Αφροαμερικανή Τόμας-Γκρίνφιλντ είναι βετεράνος διπλωμάτης και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη φθίνουσα επιρροή της Ουάσινγκτον στον διεθνή οργανισμό, την ώρα που οι σχέσεις με την Κίνα είναι σε οριακό σημείο, λόγω της έως σήμερα πολιτικής Τραμπ. Έχει προϋπηρεσία 35 ετών. Έχει υπηρετήσει στις τέσσερις ηπείρους, με μεγαλύτερη εμπειρία στην Αφρική.

Άρωμα γυναίκας για πρώτη φορά και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με υποψήφιες τη Μισέλ Φλούρνοϊ, η οποία έχει υπηρετήσει σε θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόσο επί θητείας Μπιλ Κλίντον όσο και Μπαράκ Ομπάμα, ενώ έχει συνεργαστεί στενά και με τον Τζο Μπάιντεν, αλλά και η Τάμι Ντάκγουορθ, με καταγωγή από την Ταϊλάνδη. η Ντάκγουορθ ήταν μεταξύ των υποψήφιων από τους οποίους είχε να επιλέξει ο Τζο Μπάιντεν ως αντιπρόεδρο.

Η Σάλι Γέιτς, που έχει υπηρετήσει ως αναπληρώτρια υπουργός Δικαιοσύνης στην αρχή της θητείας Τραμπ, αλλά απομακρύνθηκε γιατί αρνήθηκε να στηρίξει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πολίτες από μουσουλμανικές χώρες είναι η επικρατέστερη για τη θέση του υπουργού. Ανθυποψήφιός της είναι ο Νταγκ Τζόουνς, πρώην γενικός εισαγγελέας με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η πρώην σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια Ελίζαμπεθ Σέργουντ-Ράνταλ είναι η επικρατέστερη για τη θέση της υπουργού Ενέργειας. Ακολουθούν ως υποψήφιοι ο Αρούν Ματζουμντάρ, πρώην διευθυντής του υπουργείου με ακαδημαϊκές περγαμηνές και καταγωγή από την Ινδία, και ο Τζέι Ίνσλι, που έχει κάνει αγώνα για τη μείωση χρήσης των υδρογονανθράκων.

Η πρώην περιφερειακός διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), Χέδερ ΜακΤιρ, είναι η βασική υποψήφια για τη θέση του επικεφαλής του οργανισμού, ενώ ακολουθεί η Μέρι Νίκολς, πρώην αναπληρώτρια διοικήτρια της EPA επί προεδρίας Κλίντον.

Ο Μάικλ Μορέλ αναμένεται να είναι ο νέος επικεφαλής της CIA, που είχε υπηρετήσει ως αναπληρωτής και μεταβατικός επικεφαλής της υπηρεσίας επί προεδρίας Ομπάμα.

Ένας γιατρός και πρώην Γενικός Ιατροδικαστής, φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος για το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Ο Βίβεκ Μέρφι υπήρξε σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν για θέματα σχετικά με την πανδημία, την αντιμετώπιση της οποίας έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ. Ακολουθεί η Μάντι Κοέν, γιατρός και υπουργός Υγείας στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, από τους υπέρμαχους του συστήματος υγείας της διακυβέρνησης Ομπάμα, που κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να το ανατρέψει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...