Γυμναστική στο σπίτι, μέσα στην καραντίνα με Videos από γυμναστές του Δήμου Βύρωνα

Μοιραστειτε το

O Δήμος Βύρωνα εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα άσκησης στο σπίτι μέσα στην καραντίνα, για όλες τις ηλικίες. Στόχος του προγράμματος είναι όχι μόνο να μείνουνε όλοι ασφαλείς από τον κορονοϊό αλλά και υγιείς με καθημερινή άσκηση και φροντίδα για τον εαυτό μας, καθώς η άσκηση είναι το κλειδί για σωματική και ψυχική υγεία.  

Προγράμματα ολοκληρωμένης άσκησης σε video!

Αρχίζοντας από σήμερα, εγκαινιάζουμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι, μέσω ειδικών videos, που επιμελούνται και παρουσιάζουν γυμναστές του Δημοτικού κολυμβητήριου και η φυσικοθεραπεύτρια του τμήματος ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων. Τα videos αυτά που θα προβάλλονται μέσα από το κανάλι του Δήμου Βύρωνα στο You Tube (https://www.youtube.com/watch?v=DTxA5-OR6v0&feature=youtu.be) και την ιστοσελίδα (https://www.dimosbyrona.gr/fitness) θα εμπλουτίζονται κάθε εβδομάδα με νέα αυξάνοντας την ποικιλία των προτάσεων εκγύμνασης. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες όλων των ηλικιών, να ασκηθούν στο σπίτι τους με ασφάλεια, αποφεύγοντας το συνωστισμό σε χώρους μαζικής προσέλευσης αλλά και την έκθεση σε άσχημα καιρικά φαινόμενα στη διάρκεια το χειμώνα.

Τα βιντεοσκοπημένα προγράμματα γυμναστικής αφορούν:

 1/ Άσκηση ενδυνάμωσης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης για όλους  

2/ Άσκηση για άτομα μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας, για τη  βελτίωση της ισορροπίας, της αντοχής και της λειτουργικότητας των ατόμων και την πρόληψη πτώσεων για μεγαλύτερη αυτονομία στην κίνηση τους.

  

Στην ειδική ενότητα της ιστοσελίδας του Δήμου «Γυμναστική στο σπίτι μέσα στην καραντίνα» θα φιλοξενούνται επίσης, ενημερωτικά άρθρα με προτάσεις και συμβουλές για τα οφέλη και τους τρόπους ασφαλούς άσκησης, με την υπογραφή ειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής.

 

Στο πλευρό των πολιτών με πράξεις!

Αναφορικά με τo «Πρόγραμμα Γυμναστικής στο Σπίτι μέσα στην καραντίνα», ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή   υλοποιείται με την αξιοποίηση του επιστημονικού προσωπικού του Δήμου Βύρωνα στον συγκεκριμένο τομέα. Μετά την αναστολή των δημοτικών προγραμμάτων γυμναστικής και του κολυμβητηρίου, λόγω της νέα καραντίνας, ζητήσαμε από τους γυμναστές μας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυτόν τον τρόπο. Το δέχτηκαν με χαρά και συνεισέφεραν ιδέες, γνώση, εμπειρία αλλά και προσωπική εργασία γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε. Μέσα σε αυτή τη δοκιμασία του νέου lockdown στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη με πράξεις με όλους τους διαθέσιμους τρόπους.

 

Μένουμε ασφαλείς, παραμένουμε όρθιοι, αισιόδοξοι και αλληλέγγυοι!» 

Πηγή
Author: Dimos Byrona

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα