Γρηγόρης Κατωπόδης: Στο πλευρό των δημοτών και στην κακοκαιρία «Μήδεια»

Μοιραστειτε το

“Τις προηγούμενες ημέρες, η χώρα δοκιμάστηκε από ένα βαρύ κύμα κακοκαιρίας, το οποίο δημιούργησε σε όλες τις περιφέρειες ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Δήμος Βύρωνα προετοιμάστηκε έγκαιρα, ανταποκρίθηκε άμεσα και επέδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά, αντιμετωπίζοντας πολλαπλές προκλήσεις σε ολόκληρη την έκτασή του. 

Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να εστιάσει στην παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών στους πολίτες, μακριά από επικοινωνιακού τύπου κινήσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες με φόντο ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο. Ο σχεδιασμός του Δήμου εστίασε στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους, στις εισόδους και εξόδους του Δήμου Βύρωνα, στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και στην εξασφάλιση της πρόσβασης σε κρίσιμες υποδομές της πόλης, όπως το Κέντρο Υγείας Βύρωνα.

Πιο συγκεκριμένα, τα ειδικά οχήματα του Δήμου προχώρησαν σε ρίψεις αλατιού ήδη πριν την έναρξη της χιονόπτωσης στην Αττική. Συνολικά 20 τόνοι αλατιού έπεσαν στους δρόμους του Βύρωνα και του Καρέα, ενώ 5 τόνοι αλατιού μοιράστηκαν σε δημότες σε ειδικές σακούλες. Η παραλαβή έγινε τόσο από τις υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα, όσο και με παράδοση κατ’οίκον όπου ζητήθηκε.


Κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας, οι κεντρικοί άξονες της πόλης (Λεωφόρος Καρέα, Ελλήνων Πατριωτών, 28ης Οκτωβρίου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου, Καραολή και Δημητρίου, Νέας Ελβετίας, Καισαρείας, Φορμίωνος) παρέμειναν ανοιχτοί καθώς επιχειρούσαν σε αυτούς τα συνεργεία του Δήμου με το μηχάνημα αποχιονισμού, ενώ το Κέντρο Υγείας παρέμεινε προσβάσιμο καθώς, παρά τα παρκαρισμένα οχήματα που εμπόδισαν την διέλευση του εκχιονιστικού οχήματος, οι ρίψεις αλατιού γίνονταν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και ο προγραμματισμένος αριθμός εμβολιασμών για τον COVID-19 πραγματοποιήθηκε κανονικά. Προτεραιότητα δόθηκε στο να μείνουν ανοικτοί δρόμοι από τους οποίους διέρχονται τα δρομολόγια των ΜΜΜ.


Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου ο αποχιονισμός συνεχίστηκε σε Καρέα, Ζωοδόχο Πηγή και Φρυγία, ενώ συνεχίστηκε και η απομάκρυνση δέντρων και κλαδιών που έσπασαν λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού, όπως στην οδό Φορμίωνος και στην συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Τσαλδάρη. Συνολικά τα συνεργεία του Δήμου με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας επενέβησαν σε 30 τουλάχιστον περιπτώσεις δέντρων και σε 50 περιπτώσεις κλαδιών που έσπασαν από τα χιόνια.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το έγκαιρο κλάδεμα των υψηλόκορμων δέντρων της πόλης ήδη από το φθινόπωρο ελαχιστοποίησε τις ζημιές και τον κίνδυνο τόσο για τους δημότες όσο και για τις περιουσίες τους, παρά τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν τότε από όψιμους υπερασπιστές του περιβάλλοντος.


Ταυτόχρονα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου παρείχε πολύτιμη βοήθεια σε συνδημότες μας, πραγματοποιώντας, πέρα από τις προγραμματισμένες επισκέψεις στα πλαίσια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», διακομιδές σε νοσοκομεία για σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και για εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, μεταφορά αστέγων για φιλοξενία και σίτιση, σε υποδομές του Δήμου Βύρωνα κατά το τριήμερο 16-18 Φεβρουαρίου.


Ο Δήμος Βύρωνα ήταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την Πυροσβεστική όσο και με τον ΔΕΔΔΗΕ για την κατά το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που ταλαιπώρησαν τους πολίτες.

 

Τίποτε από όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή των εργαζόμενων του Δήμου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες αξίζουν και στους εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, οι οποίοι για μία ακόμα φορά συνέβαλαν καθοριστικά ώστε η πόλη να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες”.

 

 

Πηγή
Author: Dimos Byrona

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα