Γρεβενά: Νεκρή αλεπού από δηλητηριασμένα δολώματα | ΣΚΑΪ

Μοιραστειτε το

Μία νεκρή αλεπού, που πιθανότατα έχασε τη ζωή της ύστερα από κατανάλωση κρέατος εμποτισμένου με δηλητηριώδη ουσία, εντόπισε μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» στη Σμίξη Γρεβενών, όπου βρέθηκαν διάσπαρτα και δεκάδες άλλα δηλητηριασμένα δολώματα.

Το νεκρό ζώο βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών πεδίου στο πλαίσιο του έργου LIFEARCPROM, που έχει στόχο τη βελτίωση της συνύπαρξης ανθρώπου- αρκούδας σε τέσσερα Εθνικά Πάρκα της N. Ευρώπης, τρία στην Ελλάδα και ένα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η «Καλλιστώ» ειδοποίησε άμεσα τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών και ζητήθηκε από τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας- Θράκης (ΚΟΜΑΘ) να μεταβεί στο σημείο για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες (παραλαβή του υλικού, μεταφορά της αλεπούς στην κτηνιατρική υπηρεσία στο πλαίσιο της παθητικής επιτήρησης της λύσσας).

Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, μαζί με τον συνεργάτη της οργάνωσης «Καλλιστώ», ο οποίος ήδη είχε συλλέξει 15 δολώματα, έλεγξαν την περιοχή για άλλα δολώματα ή νεκρά ζώα, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν και από το προσωπικό φύλαξης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, που εντόπισε και συνέλεξε επιπλέον 27 δηλητηριασμένα δολώματα.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή το φαινόμενο παρατηρείται κάθε χρόνο. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε περιστατικό με πολλά νεκρά ζώα της άγριας πανίδας, αλλά και ζώα εργασίας (τσοπανόσκυλα και κυνηγόσκυλα). Ελπίζουμε ότι με το νέο περιστατικό θα βρεθούν επιτέλους οι υπαίτιοι της παράνομης αυτής πρακτικής», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή
Author: epetrakou

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βίντεο-σοκ στη Νιγηρία: Η στιγμή που ελικόπτερο πέφτει έξω από τράπεζα στο Λάγκος – Τέσσερις τραυματίες

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Ικέτζα, μια πολυσύχναστη συνοικία της...

«Η ΑΕΚ θα δώσει 3 εκατ. ευρώ για Ραμάλιο – Θα υπάρξει συμφωνία με Αϊντχόφεν»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ολλανδία, οι «κιτρινόμαυροι» ενδιαφέρονται...

Αμερικανοί βουλευτές καταδικάζουν την επίθεση των Τουρκοκυπρίων εναντίον της UNFICYP

Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Ντίνα Τίτους...