Γκ. Μαγιορκίνης: Το επιδημικό φορτίο έχει αυξημένη επιβάρυνση στο κέντρο της Αθήνας

Μοιραστειτε το

«Τα κρούσματα που καταγράφονται σήμερα οφείλονται κυρίως σε γεγονότα που παρατηρήθηκαν 10 ημέρες πίσω. Η αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά και κυρίως στην Αττική συμπίπτει χαρακτηριστικά με την επάνοδο μεγάλου ποσοστού ατόμων που επέστρεψαν από τις άδειες του καλοκαιριού», τόνισε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Αυτή η χρονική συγκυρία έχει μεγάλη σημασία για τα αστικά κέντρα  διότι με την επάνοδο των αδειούχων η πληθυσμιακή πυκνότητα αυξάνεται σημαντικά», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως το επιδημικό φορτίο έχει αυξημένη επιβάρυνση στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για την Αττική, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «αναμένεται να φανεί εντός περίπου 10-14 ημέρες», ενώ για την μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων αναμένεται να χρειαστεί παραπάνω, περίπου 20-30 ημέρες.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ταυτόχρονα την τάση αύξησης της πίεσης στο σύστημα υγείας, που δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Παράλληλα, τόνισε πως οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σημειώνοντας πως ενισχύονται οι συστάσεις σε όσους είναι πάνω από 65 ετών, «να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές στις ελάχιστες δυνατές» και επανέλαβε ότι η χρήση της μάσκας αποτελεί ένα από τα αποτελεσματικότερα μέτρα επιβράδυνσης της πανδημίας.

Σχετικά με το εμβόλιο της Moderna είπε ότι προχωράει η 3η φάση κλινικής δοκιμής σε 25 χιλ. εθελοντές. Στόχος είπε ότι είναι 30 χιλ. εθελοντές.

Τέλος σε ότι αφορά τη Λέσβο και το νέο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ είπε ότι έχουν γίνει περισσότερα από 4.500 τεστ κι έχουν εντοπιστεί 187 θετικά κρούσματα και συνεχίζονται, ενώ γίνονται τεστ και στην κοινότητα του νησιού.

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...