Γκαλερί Citronne: Μάγεψαν οι άγγελοι του Κυραρίνη και οι μελωδίες του Κουμεντάκη [εικόνες] | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Μοιραστειτε το

Η γκαλερί Citronne στο Κολωνάκι συνεχίζει την δημιουργική της πορεία και εν μέσω πανδημίας, με ολα τα απαραίτητα μέτρα, παρουσιάζει μία έκθεση με ξεχωριστά έργα τέχνης.

Στην ατομική έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη «ὁρατῶν τε καί ἀοράτων» στην CITRONNE Gallery, παρουσιάζονται 43 καινούργια ζωγραφικά έργα και ένα βίντεο πάνω σε ένα απόσπασμα της σύνθεσης του Γιώργου Κουμεντάκη «Το Ισοκράτημα ενός Παιδιού», καρπός της συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης συνθέτη και ζωγράφου.

 Αλέκος Κυραρίνης
Αλέκος Κυραρίνης

Τα εγκαινια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχια όπου κοινό και φίλοι της γκαλερί ενθουσιάστηκαν με τη νέα έκθεση.

Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη,
Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη, Διευθύντρια CITRONNE Gallery

Με τα έργα της παρούσας έκθεσης ο Κυραρίνης συμπληρώνει, επεκτείνει και τελειοποιεί μια, σχεδόν εικοσαετή, πορεία ζωγραφικής και συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά της τέχνης του.

Στα έργα του Κυραρίνη ο χώρος είναι αβαθής, αντιφυσιοκρατικός. Ο καλλιτέχνης αρνείται την τρίτη διάσταση της δυτικής τέχνης, με απόλυτο σεβασμό όμως στις μοντερνιστικές κατακτήσεις των αρχών του εικοστού αιώνα. Πρότυπα του Κυραρίνη είναι τα αρχέτυπα της τέχνης στην εγγύς, και όχι μόνον, Ανατολή. Είναι τα Ακηλίδωτα Αρχέτυπα για τα οποία μιλά ο Κόντογλου. Ο χώρος του κατακλύζεται από πολυποίκιλα διακοσμητικά μοτίβα που κατάγονται από ένα ευρύτατο χρονικό φάσμα, από το μακρινό παρελθόν ώς το παρόν: από τον κόσμο της ύστερης αρχαιότητας ώς τους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς χρόνους· και από εκεί στην λαϊκή μαρμαρογλυπτική και ξυλογλυπτική και στον Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη. Κάθε μοτίβο εντάσσεται οργανικά στην εκάστοτε σύνθεση, γιατί έχει επιλεγεί με βαθειά γνώση του συμβολισμού και της οπτικής του βαρύτητας.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ ΠΟΛΛΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ
Λαμπερα εγκαίνια, ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ ΠΟΛΛΑΛΗ (διευθύντρια CITRONNE Gallery), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

Με την έκθεση “ὁρατῶν τε καί ἀοράτων” η CITRONNE Gallery συνεχίζει το εκθεσιακό της πρόγραμμα. Φιλοδοξεί να παρουσιάζει απολύτως επιλεγμένες εκθέσεις από την σύγχρονη ελληνική τέχνη και, παραλλήλως, να συμβάλλει στην σύγχρονη προβληματική. Ο διάλογος ανάμεσα στο παρελθόν και το σήμερα είναι ορατός και αόρατος στα έργα του Αλέκου Κυραρίνη, διάλογος εν ενεργεία από τη μεριά του καλλιτέχνη και ανοιχτός σε πολλαπλές αναγνώσεις από την μεριά του θεατή.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η έκθεση συνοδεύεται από δίγλωσσο κατάλογο. Περιλαμβάνονται:
Α. Εισαγωγικό σημείωμα από την Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη (Ιστορικός τέχνης, Διευθύντρια της CITRONNE Gallery)
Β. Εργοβιογραφία του Αλέκου Κυραρίνη απο τον Ν. Π. Παΐσιο (Επιμελητής της έκθεσης)
Γ. Αναλύσεις των έργων από τον Ν. Π. Παΐσιο (Επιμελητής της έκθεσης)

εκθεση
Στην ατομική έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη «ὁρατῶν τε καί ἀοράτων» στην CITRONNE Gallery, παρουσιάζονται 43 καινούργια ζωγραφικά έργα και ένα βίντεο πάνω σε ένα απόσπασμα της σύνθεσης του Γιώργου Κουμεντάκη «Το Ισοκράτημα ενός Παιδιού»

CITRONNE Gallery Πατριάρχου Ιωακείμ 19 4ος όροφος, Αθήνα
τηλ: 697 9989 684

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ., Παρ.: 11.00-20.00/ Τετ., Σαβ.: 11.00-16.00/ Κυρ., Δευ.: κλειστά

Η γκαλερί Citronne στο Κολωνάκι συνεχίζει την δημιουργική της πορεία και εν μέσω πανδημίας

Πηγή
Author: NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα