Γιώργος Παπανδρέου: Η νέα δίωξη κατά του Ανδρέα Γεωργίου συνιστά τακτική κατασκευής εξιλαστήριων θυμάτων

Μοιραστειτε το

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε μια σκληρή και συνάμα αιχμηρή δήλωση, κατακρίνει για σκοπιμότητες το πελατειακό πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο και τα εξωθεσμικά παρακλάδια του, όπως σημειώνει, «που συνεχίζουν την δικαστική ταλαιπωρία του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου».

Ταυτόχρονα, επικρίνει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας πως «ποιούν την νήσσαν όσον αφορά τις συνεχιζόμενες διώξεις εναντίον του».

Ο κ. Παπανδρέου συμπληρώνει πως «οι εξελίξεις στην υπόθεση αυτή και ο κίνδυνος να κατασχεθεί το σπίτι στο οποίο διαμένει η μητέρα του Ανδρέα Γεωργίου, εγείρουν, πέραν της ηθικής παραμέτρου, και μια ακόμη, που αφορά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο μήνυμα που εκπέμπεται, σύμφωνα με το οποίο, όποιος δημόσιος λειτουργός κάνει το καθήκον του, τιμωρείται».

«Πώς απαντά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε αυτό το απαράδεκτο μήνυμα;», λέει ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ προσθέτει πως η σιωπή δεν είναι απάντηση και καλεί τον πρωθυπουργό να μιλήσει καθαρά.

«Θα συνεχίσουν να πολιτεύονται και να υπολογίζουν τα δημόσια οικονομικά με βάση τα στοιχεία της περιόδου Γεωργίου, αλλά αυτήν την πραγματικότητα να την αποκρύπτουν και να υποκρίνονται ή θα αποκαταστήσουν επιτέλους την αλήθεια;» τονίζει και συμπληρώνει: «Αν η κυβέρνηση, όπως και οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων, θεωρούν ότι τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου Καραμανλή ήταν τα σωστά, τότε έναν δρόμο έχουν: να καταγγείλουν την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να ζητήσουν την ακύρωση του προγράμματος της βοήθειας και να επιστρέψουν τα χρήματα του προγράμματος, αφού προφανώς, δεν τα έχουμε ανάγκη και απλώς μας υποχρέωσαν να τα πάρουμε».

Υποστηρίζει ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα παραμένουν και πολιτικά έκθετοι, αλλά και υπόλογοι έναντι του δημοσίου συμφέροντος» ενώ μιλάει για σιωπή από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος της χώρας για την υπόθεση αυτή, γεγονός, όπως ισχυρίζεται, που «αποτελεί ουσιαστικά, επιβράβευση των αντιλήψεων, των νοοτροπιών και των συμπεριφορών, που ευθύνονται για την απαξίωση της πολιτικής στα μάτια των πολιτών, και παράλληλα ενισχύει τις ακραίες εκείνες φωνές και πρακτικές που συμβάλουν στην λειτουργία μιας κοινωνίας ευάλωτης στη συνωμοσιολογία και τις αντιεπιστημονικές δοξασίες».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι η «τακτική της κατασκευής εξιλαστήριων θυμάτων για όλα τα δεινά που ταλανίζουν τη χώρα και τους Έλληνες επί δεκαετίες, τακτική που ακολουθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις και τα περισσότερα πολιτικά κόμματα την τελευταία δεκαετία, με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτό του Ανδρέα Γεωργίου, είναι και άδικη και αήθης, δεν συνάδει με τη λειτουργία μιας δημοκρατικής Πολιτείας, αλλά παραπέμπει σε πρακτικές που χαρακτηρίζουν αυταρχικές αντιλήψεις».

Καταλήγει ότι «αν δεν κλείσει αυτός ο απαράδεκτος κύκλος, αν δεν αλλάξουμε αντιλήψεις και συμπεριφορές αυτού του τύπου, δεν υπάρχει βιώσιμη διέξοδος και προοπτική για τη χώρα και τους Έλληνες».

Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κάνει λόγο «για ιστό μιας καφκικής πραγματικότητας, υπό το πρίσμα της οποίας αναδύεται ο απόλυτος παραλογισμός μιας κατάστασης πραγμάτων που χαρακτηρίζουν τον δημόσιο βίο», και προσθέτει ότι οι συνεχιζόμενες διώξεις εναντίον του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αποτελούν πλήγμα για την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογραμμίζει, ότι οι διώξεις κατά του κ. Γεωργίου επιβεβαιώνουν τις αιτίες «που οδηγούν τη χώρα σε συνεχείς κρίσεις και την καθιστούν αδύναμη και ανίκανη να οικοδομήσει μια βιώσιμη και κυρίως απαλλαγμένη από τις χρόνιες παθογένειες πορεία προς το μέλλον, παραμένουν παρούσες, με τις γνωστές επί δεκαετίες δραματικές επιπτώσεις για τη χώρα και τους Έλληνες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...