Για κυβερνητικά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει κάθε πιθανή και απίθανη κατηγορία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να αλλάξει την ατζέντα από το ζήτημα της ακρίβειας, έχουν καταλήξει οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας ότι το Μαξίμου είναι τόσο πιεσμένο από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, που θα αναζητήσει τη λύση, στη συκοφαντία, στην πόλωση και στον διχασμό της κοινωνίας.

Η συναυλία «Ειρήνης» που θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη με τη συμμετοχή δεκάδων κορυφαίων καλλιτεχνών, έχει προκαλέσει την αντίδραση των γνωστών «ακροκεντρώων» του διαδικτύου.

Αυτές οι ινετρνετικές περσόνες συμπεριφέρονται στα κοινωνικά δίκτυα ως «κυνηγοί κεφαλών», αναζητώντας «πράκτορες της Μόσχας» σε όποιον δεν συμφωνεί με τη δική τους προσέγγιση στο ζήτημα της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Αν και κανένας λογικός άνθρωπος δεν ασχολείται στα σοβαρά με αυτούς τους φανατικούς τραμπούκους που διαθέτουν πρόσβαση σε ΜΜΕ και στις παρυφές του συστήματος εξουσίας, τα πράγματα λαμβάνουν διαφορετική τροπή όταν τη συμπεριφορά τους και την επιχειρηματολογία τους υιοθετεί το κυβερνών κόμμα.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου ότι πράττει η Νέα Δημοκρατία, μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, Νίκου Ρωμανού, που πρωταγωνιστεί εδώ και ημέρες σε ένα «κυνήγι μαγισσών» σχετικά με τη διοργάνωση της εν λόγω συναυλίας.

Αρχικά, αναφέρουν ότι η Πειραιώς βρήκε «ύποπτο» το γεγονός ότι η ΜΚΟ που διοργανώνει τη συναυλία χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα βουλευτικών γραφείων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την απάντηση στο γιατί συμβαίνει αυτό, λένε ότι θα μπορούσε να τους την είχε δώσει ακόμα και δημοσιογράφος, αφού είναι γνωστό ότι οι βουλευτές του κόμματος τους προσφέρουν τα τηλέφωνα των γραφείων τους και μέρος της αποζημίωσης τους σε δίκτυα αλληλεγγύης, προσθέτουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ρωμανός αναρωτήθηκε ποιος πληρώνει τη συναυλία, για να εισπράξει την απάντηση των καλλιτεχνών ότι συμμετέχουν δωρεάν. Αυτό, βέβαια, ουδόλως φάνηκε να επηρεάζει τον μηχανισμό προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η επιχειρηματολογία αυτή συνέχισε να διαχέεται στα κοινωνικά δίκτυα μέσω ψεύτικων προφίλ, που κατά την Κουμουνδούρου σχετίζονται με την Πειραιώς.

Τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι το κυβερνών κόμμα έχει εξαπολύσει μία συκοφαντική επιχείρηση εναντίον τους, αλλά και συνολικά εναντίον της Αριστεράς, με σκοπό να τους παρουσιάσει ως «ρωσόφιλους» και ως εν δυνάμει «εσωτερικούς εχθρούς».

Όλα αυτά έχουν μόνο έναν στόχο, σύμφωνα με τα ίδια πρόσωπα. Να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα από το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας, που με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει οδηγήσει στην απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μάλιστα, εκτιμούν ότι όσο το Μέγαρο Μαξίμου θα πιέζεται -αφού δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, δρώντας για λογαριασμό των εταιριών που αισχροκερδούν στην πλάτη των καταναλωτών- τόσο θα καταφεύγει σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Άλλωστε, όπως υπενθυμίζουν, έχουν προηγηθεί και άλλες τέτοιες προσπάθειες -που βέβαια δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το κυβερνητικό επιτελείο- όπως ήταν το πρόσφατο παράδειγμα της ανάσυρσης της δήθεν απόπειρας εκβιασμού του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, από την τέως Προέδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...