Για αναβίωση του κλίματος των «Πρεσπών» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση

Μοιραστειτε το

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν το Μαξίμου ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ, επιλέγει ένα επικίνδυνο παιχνίδι διαχωρισμού των πολιτικών δυνάμεων

Για μία επικίνδυνη και διχαστική στρατηγική, μέσω της οποίας επιχειρεί να χωρίσει τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας σε «πατριωτικές» και «προδοτικές», κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση της αποστολής στρατιωτικού υλικού προς το καθεστώς του Κιέβου.

Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η τακτική αυτή του Μαξίμου θυμίζει εν πολλοίς τα βήματα που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία την περίοδο της «Συμφωνίας των Πρεσπών», προειδοποιώντας ότι η προσπάθεια στοχοποίησης τους, αυτή τη φορά δεν θα γίνει ανεκτή.

«Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι». Αυτή τη λαϊκή ρήση χρησιμοποίησε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο Newsbomb.gr, για να περιγράψει την κυβερνητική συμπεριφορά απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ζητάν να μάθουν πόσα όπλα και από ποιες μονάδες κατευθύνθηκαν στον στρατό του Ζελένσκι.

Το ίδιο πρόσωπο έκανε λόγο για «εν κρυπτώ αποφάσεις» που γίνονται γνωστές στη χώρα μας από ξένους ανώτατους αξιωματούχους -Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκερ/ Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς- και οι οποίες εμπλέκουν καθημερινά, όλο και βαθιά τη χώρα μας, σε έναν πόλεμο που δεν συμμετέχει.

Μάλιστα, μίλησε για μία «προσωπική ατζέντα Μητσοτάκη», η οποία είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα, καθώς αμυντικό υλικό αγνώστου αξίας παρέχεται στις δυνάμεις του Κιέβου, την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους.

Εκείνο, που ωστόσο, ενοχλεί έντονα την Κουμουνδούρου, είναι η στρατηγική της εσωτερικής έντασης στην οποία επιλέγει να επενδύσει η κυβέρνηση προκειμένου να μην απαντήσει στο εν λόγω ζήτημα, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την εθνική ασφάλεια.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν το Μαξίμου ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ, επιλέγει ένα επικίνδυνο παιχνίδι διαχωρισμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου σε «πατριωτικές» και -σχεδόν- «προδοτικές», επειδή τολμούν να διαφωνήσουν με την κυβερνητική πολιτική.

Σημειώνουν, δε, ότι θυμίζει έντονα τη στάση που είχε κρατήσει η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της «Συμφωνίας των Πρεσπών», όταν και επένδυσε στην ακροδεξιά και λαϊκίστικη ρητορική προκειμένου να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανέλθει στην εξουσία.

Όμως, αυτή τη φορά, από την Κουμουνδούρου προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχτούν αυτή τη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Θα απαντήσουν με σφοδρότητα σε όποιον επιχειρήσει να παίξει με τέτοια «επικίνδυνα και διχαστικά», όπως τα χαρακτηρίζουν, παιχνίδια.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έντονα ενοχλημένοι τόσο με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, όσο και με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς θεωρούν ότι στοχοποίησαν τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνούς, επειδή αναφέρθηκε σε στοιχεία που είναι ήδη δημοσιευμένα στον Τύπο.

Μάλιστα, κατηγόρησαν ανοιχτά την Πειραιώς ότι ενορχήστρωσε μία διαδικτυακή εκστρατεία «δολοφονίας χαρακτήρα» του στελέχους τους, μέσω της στρατιάς των ακροδεξιών τρολ που υποστηρίζουν ότι κατευθύνει.

«Τα ακροδεξιά τρολ του Μεγάρου Μαξίμου στοχοποιούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού με απειλές για τη ζωή του, την οικογένειά του και δημοσιεύουν ακόμα και τη διεύθυνσή του», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον Γιάννη Μπουρνού, την ευθύνη θα την έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...