Για «αναβάθμιση» του ΣΕΠΕ μιλάει το Υπουργείο Εργασίας

Μοιραστειτε το

Όπως υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας «δυναμώνει και εκσυγχρονίζεται με το ΕΡΓΑΝΗ 2», ενώ μετασχηματίζεται με την ψηφιοποίηση των λειτουργιών του.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει αποδείξει έμπρακτα την προσήλωσή της στη νομιμότητα στην αγορά εργασίας μέσα από την ενεργή στήριξη του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, τη συνεχή αναβάθμιση του αυτόνομου ρόλου του Επιθεωρητή και τη σταθερή ενίσχυση στο έμψυχο δυναμικό του σώματος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συμπληρώνει: «Ήδη από το Νοέμβριο 2019 έως το τέλος Μαΐου 2020 στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας έχουν τοποθετηθεί 52 νέοι υπάλληλοι με την ολοκλήρωση του Α΄ κύκλου κινητικότητας. Παράλληλα, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα η διαδικασία πρόσληψης μέσω Α.Σ.Ε.Π 53 νέων θέσεων (ΠΕ, ΤΕ) μόνιμου προσωπικού. Τέλος, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2021, έχουν εγκριθεί για το Σ.ΕΠ.Ε 7 θέσεις ενώ μέσω της Β΄ κύκλου κινητικότητας θα καλυφθούν επιπλέον 15 νέες θέσεις. Συνολικά, λοιπόν, το διάστημα 2020-2021 το ΣΕΠΕ θα έχει ενισχυθεί με 127 νέους εξειδικευμένους επιθεωρητές».

Επιπλέον, το Υπουργείο προαναγγείλει την χορήγηση νέων τεχνικών μέσων (tablet) στους επιθεωρητές, οι οποίοι σε συνδυασμό με την «επερχόμενη αναβάθμιση του ΕΡΓΑΝΗ 1 σε ΕΡΓΑΝΗ 2» θα μπορούν να πραγματοποιούν «ταχύ, ασφαλή, αποτελεσματικό και, κυρίως, επιτόπιο έλεγχο των στοιχείων του εργαζόμενου στην επιχείρηση την ώρα του ελέγχου».

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης δήλωσε: «Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αναβαθμίζεται, εκσυγχρονίζεται και δυναμώνει ακόμη περισσότερο. Όλες οι διοικητικές διαδικασίες ψηφιοποιούνται σταδιακά και οι Επιθεωρητές θα έχουν on line πρόσβαση στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ (ΕΡΓΑΝΗ και ΟΠΣ ΣΕΠΕ). Με αυτό τον τρόπο, αναβαθμίζεται κατακόρυφα η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των ελέγχων και το λειτουργικό έργο των Επιθεωρητών, ενώ με την επιτόπια καταχώρηση και ηλεκτρονική κοινοποίηση των δελτίων ελέγχου, απελευθερώνεται πολύτιμος διοικητικός χρόνος και εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι».

Επιπρόσθετα, σημειώνει: «Στην αποτελεσματικότητα του ΣΕΠΕ θα συντελέσει σημαντικά και η επερχόμενη αναβάθμιση του ΕΡΓΑΝΗ 2 (ψηφιακό ωράριο, κάρτα εργαζομένου κτλ.) καθώς οι έλεγχοι, πλέον, στην αγορά εργασίας θα είναι στοχευμένοι και θα διασταυρώνονται ηλεκτρονικά αμέσως. Παράλληλα, στο διάστημα 2020-2021 το ΣΕΠΕ θα έχει ενισχυθεί με 127 νέους εξειδικευμένους επιθεωρητές. Σήμερα προχωράμε και στην διάθεση 500 ειδικών tablets για τους επιθεωρητές για την ποιοτική αναβάθμιση του έργου τους».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...