Γιατί υπάρχει και η άλλη Αυτοδιοίκηση μακριά απ’ τις ν-τροπολογίες

Μοιραστειτε το

Εντός της εβδομάδας που ξεκινά σήμερα, έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση ότι θα καταθέσει στη Βουλή νέα Τροπολογία, για να εισάγει εξαιρέσεις στην ν-τροπολογία που “ξέπλυνε”το αξιόποινο πράξεων Αιρετών και Υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παύοντας ποινικές και πειθαρχικές διώξεις και σταματώντας κάθε διαδικασία καταλογισμού εις βάρος τους.

Η τροποποίηση του αρ.67 του ν.4735/2020 ενδέχεται δυστυχώς, όπως υποστηρίζουν νομικές πηγές, να μην παράξει νομικά αποτελέσματα ως προς το ποινικό σκέλος, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος νόμος ήδη ίσχυσε έστω για λίγο. 

Το γεγονός πάντως ότι το αχανές περιεχόμενο της ν-τροπολογίας “θα μαζευτεί”,  αποτελεί κατάληξη μιας διαδρομής που ξεκίνησε εδώ, στον ΑΙΡΕΤΟ.  “Δικαίωση” του δημοσιογραφικού αγώνα, που ξεκινήσαμε το επόμενο πρωινό της ψήφισης  της Τροπολογίας.  Το βράδυ της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου έγινε αποδεκτή από τον Π.Θεοδωρικάκο και ψηφίστηκε, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου νωρίς το πρωί διαβάσατε στον ΑΙΡΕΤΟ όχι μόνο το πλήρες περιεχόμενό της, με δημοσίευση του επίσημου εγγράφου, αλλά ιδίως ανάλυση / προειδοποίηση για τη γενική διατύπωσή του, την απεριόριστη αναδρομικότητά του στο αχανές παρελθόν κλπ.  Συνεχίσαμε τις επόμενες ημέρες, αναδεικνύοντας ποια κόμματα την ψήφισαν και θέτοντας,επανειλημμένως,όλα τα “καυτά” ερωτήματα.

Ήταν πράγματι ευχάριστη διαπίστωση το γεγονός ότι τα δημοσιεύματά μας είχαν εκτενέστατη αναπαραγωγή στο διαδίκτυο και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και επιχειρήματα που ανταλλάσσονταν στο δημόσιο διάλογο ήταν εμφανώς αλιευμένα από τα δικά μαςκείμενα.

Σε αυτή την προσπάθεια, ο ΑΙΡΕΤΟΣ δεν ήταν μόνος.  Δεχθήκαμε από την 1η στιγμή, σε όλα τα μέσα επικοινωνίας μαζί μας, κύμα επιβράβευσης ιδίως από Αιρετούς που αισθάνθηκαν αηδιασμένοι από το αδιανόητο τσουβάλιασμα“δικαίων” και “αδίκων”, “τίμιων” και “λαμόγιων”, τυπικών αστοχιών και κακουργημάτων, που προκάλεσε η Τροπολογία στην κοινή γνώμη.

Από συμπολίτες μας, νυν και πρώην Αιρετούς ανά την Ελλάδα, που επέλεξαν να υπηρετήσουν το θεσμό “με το κούτελο καθαρό” και σιχαίνονται όποια οριζόντια γενικόλογη παρέμβαση πετά “λάσπη”στην τοπική δημοκρατία και γενικεύει στα μάτια των πολιτών τους μύθους για “διεφθαρμένους” Δήμους και Δημάρχους “που τα παίρνουν”.

Ακόμα και από Αιρετούς οι οποίοι, παρά το ότι αυτή τη στιγμή “σέρνονται” άδικα σε Δικαστήρια και ελεγκτικούς μηχανισμούς για κακεντρεχείς καταγγελίες πολιτικών αντιπάλων, σέβονται τους θεσμούς,  είναι βέβαιοι για τη δικαίωσή τους, χωρίς να έχουν ζητήσει κανένα πλυντήριο.

Ναι, δημιουργεί αναμφίβολα προβληματισμό ότι αυτό το νομικό έκτρωμα ψηφίστηκε από τρία κόμματα της Βουλής (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ).

Ναι, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ότι η ΚΕΔΕ σιώπησε και δεν έλαβε επίσημα θέση υπέρ ή κατά. Πόσω μάλλον που είναι ακόμα ζωντανά στη μνήμη τα χνάρια του παρελθόντος από μια άλλη ΚΕΔΕ, εκείνη που τολμούσε να ορθώνει ανάστημα απέναντι σε όποιο κόμμα και εάν ήταν στην Κυβέρνηση, συνδιαμορφώνοντας εξελίξεις και υψώνοντας ασπίδα υπεράσπισης του θεσμού καθημερινά και άμεσα πριν προκύψουν τετελεσμένα.

Αλλά όχι, υπάρχει και η Αυτοδιοίκηση που δεν έχει την παραμικρή σχέση με την γκρίζα θολή εικόνα των τελευταίων ημερών.  Άνθρωποι στις πόλεις και τα χωριά ανά την επικράτεια, που αξίζουν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη όλων. Ας ευχηθούμε κάποτε Κυβερνήσεις και κόμματα (όσα δεν το πράττουν ήδη, γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις) να το αντιληφθούν.

Ο ΑΙΡΕΤΟΣ μαζί με αυτούς τους Αιρετούς των ΟΤΑ και για αυτούς θα συνεχίσει, όπως τόσα χρόνια, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και την έγκυρη ενημέρωση.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα