Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το πολιτικό «τέλος» Μητσοτάκη

Μοιραστειτε το

«Το επίδικο δεν είναι εάν θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διώξει την κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς. Θα κερδίσει, ο κ. Μητσοτάκης έχει τελειώσει». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Αλέξη Τσίπρα και τα χρησιμοποίησε πριν από μερικές ημέρες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Κέντρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει, είναι από που αντλεί αυτή τη σιγουριά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις – παρά τις πτωτικές τάσεις που κατέγραψε το κυβερνών κόμμα στις δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα από τη Marc και τη Metron Analysis.

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι ο τέως πρωθυπουργός θέλησε με αυτό τον τρόπο να τραβήξει την προσοχή των κορυφαίων στελεχών του κόμματος του μακριά από τη φραξιονιστική δουλειά στην οποία έχουν πέσει με τα μούτρα, ενόψει του Συνεδρίου.

Άλλωστε, το πραγματικό μεγάλο πολιτικό διακύβευμα παραμένει σταθερά η ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρά τα όποια εσωκομματικά «τζαρτζαρίσματα». Και αυτό προσπαθεί να τους το θυμίζει σε κάθε ευκαιρία.

Η ουσία, όμως, της τοποθέτησης Τσίπρα, είναι η βαθιά του πίστη ότι το κλίμα θα αλλάξει οριστικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τις εκλογές. Δεν είναι μόνο οι ποιοτικοί δείκτες των δημοσκοπήσεων που τον οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Ούτε καν τα όσα ακούει από τους πολίτες στις περιοδείες που πραγματοποιεί.

Είναι κατά βάση η αδυναμία του Μαξίμου να προχωρήσει στα πολιτικά σχεδία που είχε καταστρώσει για το επόμενο διάστημα. Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να δεσμευτεί από το βήμα της Βουλής ότι:

  • Δεν θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο, όπως διέρρεαν από το περιβάλλον του. Αν τελικά προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι όχι μόνο διαψεύδει τη δημοσκοπική του υπεροχή, αλλά επιβεβαιώνει και την κατάρρευσή του.
  • Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, γιατί δήθεν κόπτεται για τη σταθερότητα. Στη πραγματικότητα, συνεχίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, φοβάται την «τιμωρία» που του επιφυλάσσουν οι πολίτες. Γι αυτό θα προσπαθήσει να πάει τις εκλογές όσο το δυνατόν μακρύτερα γίνεται, έτσι ώστε να μην διεξαχθούν εν μέσω της νέας ενεργειακής κρίσης.

Ακρίβεια

Φυσικά τεράστιο ρόλο σε αυτή την πολιτική μετατόπιση που στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι συντελείται, παίζει η ακρίβεια, η οποία εδώ και σχεδόν 7 μήνες κάνει ιδιαίτερα δύσκολη τη ζωή των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Μάλιστα, το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών- καθώς θα αρχίσουν να γίνονται κατανοητές οι επιπτώσεις του πολέμου.

Γι αυτό και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει διαρκώς ότι αυτό που βιώνουν οι πολίτες είναι η «κρίση Μητσοτάκη».

Ταυτόχρονα, προσπαθεί να πείσει και τους πολίτες ότι στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται καθόλου για να λύσει το πρόβλημα, αφού τον κατηγορούν ανοιχτά ότι συμπεριφέρεται ως «dealer» των εταιριών ενέργειας, αφήνοντας τες να κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών.

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για την ανακούφιση των πολιτών, την ώρα που υπογραμμίζει συνέχεια την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...