Γιατί ο «θρυλούμενος» ανασχηματισμός δεν θα γίνει τώρα

Μοιραστειτε το

Τα πρόσφατα γκάζια του πρωθυπουργού στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πυροδότησαν για άλλη μια φορά σενάρια ανασχηματισμού – Τι ισχύει; Θα αποτυπώσει πράγματι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη δυσαρέσκειά του σε συγκεκριμένους υπουργούς; Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Η δυσφορία του πρωθυπουργού για συγκεκριμένους υπουργούς του είναι αληθής και δεδομένη. Τούτο όμως δεν σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει έναν εν θερμώ ανασχηματισμό. Αυτό ξεχάστε το.

Προφανώς και είναι εξοργισμένος από το γεγονός ότι κάποιοι από τους κορυφαίους υπουργούς του ρίχνουν ο ένας στον άλλον το μπαλάκι των ευθυνών για θέματα που χειρίζεται συνολικά η κυβέρνηση. Και δεν είναι λίγα… Μεταναστευτικό, διαχείριση κορονοϊού, ελληνοτουρκικά, μάσκες, καταλήψεις, εργασιακά, ύφεση.

Αληθές είναι επίσης ότι κάποια από τα αλληλοκαρφώματα των στελεχών φτάνουν εδώ και καιρό στο Μέγαρο Μαξίμου κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο.

Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι τα αλληλοκαρφώματα των υπουργών δεν αφορούν κατηγορίες, αλλά αποποίηση ευθυνών επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Ακούστηκε άσχημα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον η δήλωση συγκεκριμένου υπουργού ότι «δεν απαντώ σε αυτό το θέμα διότι δεν είναι της αρμοδιότητάς μου».

Αρνητική εντύπωσε προκάλεσε και το αντάρτικο υπουργού όταν έμαθε ότι θα μετακινηθούν μετανάστες στην εκλογική του περιφέρεια.

Εξίσου αρνητικό ήταν και το γεγονός ότι υπουργοί αρνούνταν να αναλάβουν το λάθος/αστοχία με την πρώτη παρτίδα των μασκών και ο ένας μετακυλούσε την ευθύνη στον άλλον σε off the record συζητήσεις.

Όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τραβήξει το αυτί σε όλη την κυβερνητική ομάδα και να τους προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί αποποίηση ευθυνών.

Άλλωστε τους ξεκαθάρισε ότι η ευθύνη είναι συλλογική.

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι θα γίνει σύντομα ανασχηματισμός όπως έσπευσαν κάποιοι να εκτιμήσουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προβεί σε μια τέτοια ενέργεια εν μέσω πανδημίας, για λόγους ευνόητους.

Θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε πως όταν αποφασίσει, ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός. Δεν θα κρατήσει εσωκομματικές ισορροπίες.

Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα επιμένουν ότι ο χρόνος δεν έχει έρθει. Ίσως και αν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, μετά τα Χριστούγεννα να έχει ωριμάσει το περιβάλλον για κάτι τέτοιο.

Με τη νέα χρονιά και με την προϋπόθεση ότι ο κορονοϊός θα είναι σε ύφεση, θα ήταν μια καλή ευκαιρία η κυβέρνηση να πάρει νέα ώθηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο στην Τουρκία: Αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη του Ερντογάν με τα κρούσματα

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...