Γιατί ενοχλεί τον Πρωθυπουργό ο νατιβισμός; | newsbreak

Μοιραστειτε το

Γιατί απαγόρευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις; Μα, γιατί άλλο; Διότι τις απεχθάνεται! Του θυμίζουν… νατιβισμό.

Η λέξη «νατιβισμός» και η απέχθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ό,τι θυμίζει νατιβισμό σχολιάστηκαν στη στήλη «Περί Πωλητικής» της «δημοκρατίας» της 24ης Μαΐου 2019. Εκεί αναφέρονταν τα ακόλουθα: «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ομιλία του στο Global Forum στο Ισραήλ (στις 11 Ιουνίου 2018) ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Οι αυταρχικές και λαϊκιστικές δυνάμεις γίνονται όλο και πιο ισχυρές σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο. Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Από τα λόγια του προέδρου της Ν.Δ. ίσως να μην είναι γνωστός σε ορισμένους ο όρος νατιβισμός. Στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα. Στο εξωτερικό, όμως, έχει γίνει «καραμέλα».

Ας δούμε πώς ορίζει τον νατιβισμό το λεξικό Μπαμπινιώτη (Β΄ έκδοση, σελ. 1.165): «Νατιβισμός (ο) [χωρ. πληθ.] 1. ΚΟΙΝΩΝΙΟΛ. τάση ή κίνημα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό των κοινωνιών και αποσκοπεί στη διατήρηση ή στην αναζωογόνηση και εκ νέου καθιέρωση αυτοχθόνων πολιτιστικών συνθηκών, ηθών, εθίμων κ.λπ. ως αντίδραση στην ξενική πολιτιστική διείσδυση, 2. (ειδικότ.) η πολιτική και η πρακτική που προστατεύει τα συμφέροντα των αυτοχθόνων κατοίκων μιας χώρας και γενικότερα ευνοεί με κάθε τρόπο τους γηγενείς πληθυσμούς εις βάρος των μεταναστών».

Εκτός των άλλων, στο προαναφερθέν άρθρο διατυπώνονταν και οι ακόλουθες απορίες: «Γιατί ενοχλεί τη Νέα Δημοκρατία ο νατιβισμός; Είναι κακό στην πατρίδα μας οι πολίτες να θέλουν να συμβάλλουν στη διατήρηση ή στην αναζωογόνηση και εκ νέου καθιέρωση ελληνικών πολιτιστικών συνθηκών, ηθών και εθίμων;

Είναι κακό να προηγείται το συμφέρον του ελληνικού λαού από εκείνο των ισλαμιστών εποίκων; Κι αν συγκρουστούν τα συμφέροντα των αυτοχθόνων Ελλήνων με εκείνα των ισλαμιστών, που θα επιδιώξουν, όπως διατάσσει το Κοράνι, να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο, η Νέα Δημοκρατία τίνος το μέρος θα πάρει, αφού την ενοχλούν οι… νατιβιστές;»

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα, πλέον, τις γνωρίζουμε όλοι, ειδικά μετά την πιστή εφαρμογή από την κυβέρνηση της Ν.Δ. της «ιστορικής» Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα