Γιατί έγινε πρωτεύουσα του κορονοϊού η Θεσσαλονίκη;

Μοιραστειτε το

Θα ακούσατε φαντάζομαι όλοι τις προηγούμενες εβδομάδες για την «ανεύθυνη συμπεριφορά των Θεσσαλονικιών», για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Μακεδονία Palace,  για τα γλέντια στα Λαδάδικα, για τους πιτσιρικάδες που αράζουν στη μάντρα της Αγίας Σοφίας, για τα καφέ και τα εστιατόρια που ήταν πίτα στον κόσμο, για τους «χαλαρούς» Θεσσαλονικιούς που είναι απείθαρχοι και δεν εφαρμόζουν τα μέτρα που εξήγγειλε η «επιτυχημένη Κυβέρνηση» με την καθοδήγηση των άξιων επιστημόνων.

Μπορείς να πεις χιλιάδες ψέματα μια φορά ή ένα ψέμα χιλιάδες φορές, στο τέλος όμως δεν έχεις πει ποτέ την αλήθεια!

Όταν τόσα χρόνια λέμε ότι η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας πάσχει  σε υποδομές, νόμιζαν όλοι,  ότι απλά «οι Θεσσαλονικείς γκρινιάζουν». Ποιοι είναι «οι όλοι»; Από την Κυβέρνηση του μπαμπά Μητσοτάκη με τον Κούβελα με την τρύπα του, στο Σουφλιά που με το μυαλό του «προέκτεινε» το φανταστικό μετρό προς το βουνό, στον Τσίπρα που εγκαινίαζε μουσαμάδες και ακίνητες κυλιόμενες σκάλες και στους ενδιάμεσους Σημιτο-ΓΑΠ που βάφτιζαν την Θεσσαλονίκη «Μητρόπολη των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης».

Παραμύθια για μικρά ή για κουτά παιδιά. Ούτε συμπρωτεύουσα, ούτε συμβασιλεύουσα, ούτε οτιδήποτε άλλο συμπλεγματικό! Απλά μια πόλη με κοντά 1,5 εκατομμύριο κατοίκους και τραγικά, μην πω ανύπαρκτα Μέσα Μεταφοράς στην εποχή του κορονοϊού. Οδηγίες για δήθεν αποστάσεις και μάσκες, αντισηπτικά και προφυλάξεις, τη στιγμή που ο κόσμος στριμωχνόταν στα λιγοστά λεωφορεία της πόλης με τα αραιά δρομολόγια.

Μια φοιτητούπολη με πολύ συγκεκριμένο αστικό κέντρο, όπου εδρεύουν τα Πανεπιστήμια της πόλης και μοιραία η κοινωνική ζωή των φοιτητών κι όχι μοιρασμένα στέκια σε συνοικίες όπως στην Αττική και μια κεντρική αγορά όπου για να φτάσουν εργαζόμενοι και πελάτες έπρεπε να στιβαχτούν στον αμαρτωλό και διαχρονικά ανεπαρκή ΟΑΣΘ.

Όταν ο σημερινός Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας προχωρούσε σε συμφωνία με την πόλη της Λειψίας για αγορά μεταχειρισμένων λεωφορείων κάποιοι τον κατηγορούσαν ως dealer, λες και κάθε Δήμαρχος δεν πρέπει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να λύσει πρακτικά ένα θέμα. Οι ίδιοι σε λίγο καιρό θα τον κατηγορούν ότι δε συμφώνησε για αρκετά λεωφορεία. Ποιοι είναι αυτοί; Οι πολιτικοί του αντίπαλοι, οι ατάιστοι δημοσιογράφοι της πόλης, οι επαγγελματίες «κουνάω το δάκτυλο» του τοπικού ραδιοφώνου και βέβαια εκείνοι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πότε να αποδοκιμάσουν και πότε να επικροτήσουν επειδή έχουν πρόβλημα με μια φάτσα γενικότερα. Μπορείς όμως σε έναν πολιτικό άλλες φορές να αναγνωρίσεις τα θετικά κι άλλες να χρεώσεις τα αρνητικά. Δεν είναι παλινωδία, είναι ωριμότητα.

Στην πραγματικότητα η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε σταθερά να στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε κάθε εθνικές εκλογές κι αντί για αυτό πάει και ψηφίζει Λεβέντηδες και Βελλόπουλους πυροβολώντας τα πόδια της. Όμως έχουμε Κυβέρνηση όλης της Ελλάδας ή αναζητούμε το ξεκάρφωμα με το ανεκδιήγητο Μακεδονίας & Θράκης και το Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης που εφηύρε ο Τσίπρας;

Η παρούσα «επιτυχημένη» Κυβέρνηση του 2ου lockdown τώρα θυμήθηκε να επιτάξει κλίνες ΜΕΘ ή να προσλάβει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λες και ο κορονοϊός ήταν σήριαλ του Netflix και το διαχρονικό κυβερνητικό έγκλημα κρύβεται πίσω από τους 20χρονους που φέρονται ανεύθυνα έναντι των γονιών και των παππούδων τους, ενώ οι ηγέτες μας σκοτώνουν την αγορά, την εστίαση και την παροχή υπηρεσίας ρίχνοντας τον κόσμο στη χειμερία νάρκη των 800€. Εμπρός λοιπόν, παχύνετε την αρκούδα βάζοντας την για ύπνο και μετά να δούμε πως αυτή θα ξανακουνηθεί.  

Μπορείς να πεις χιλιάδες ψέματα μια φορά ή ένα ψέμα χιλιάδες φορές, στο τέλος όμως δεν έχεις πει ποτέ την αλήθεια! Την Θεσσαλονίκη την έκαναν πρωτεύουσα του κορονοϊού οι ανύπαρκτες υποδομές της κι όχι οι “ανεύθυνοι Θεσσαλονικείς”. Έτσι κέρδισε μια θλιβερή πρωτιά έναντι της Αθήνας και όποιας άλλης ελληνικής πόλης. Ελπίζω μόνο να μην ξεχάσουν τους πραγματικούς λόγους οι ιθαγενείς και μαγευτούν πάλι με τις πρώτες χάντρες και τα καθρεφτάκια που θα τους τάξει η όποια Κυβέρνηση.

Πηγή
Author: kiousisq

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...