Γηροκομείο Αθηνών: Ενοχη η πρώην διοίκηση για υπεξαίρεση και απιστία

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Την ενοχή του πρώην προέδρου του Γηροκομείου Αθηνών, Προκοπίου Μπούμπα, και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, Αντωνίου Διονυσόπουλου και Εμμαμουήλ Γρινιεζάκη, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ακριβώς όπως κατηγορούνταν και όπως αναμενόταν μετά τα στοιχεία που αναδείχθηκαν κατά τη δίχρονη ακροαματική διαδικασία. Ζήτησαν να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Την απόφαση έλαβαν η πρόεδρος Χριστίνα Τζίμα και τα μέλη Αμαλία Βασιλοπούλου και Σουλτάνα Κρυστάλλη.

Η εισαγγελέας

Την ενοχή των κατηγορουμένων είχε προτείνει και η εισαγγελέας Ελένη Βασιλειάδου, η οποία στην αγόρευσή της είχε αναδείξει όλες τις πτυχές της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης της περιουσίας του Γηροκομείου και των κληροδοτημάτων που έφεραν το ιστορικό σωματείο στη σημερινή οικτρή κατάσταση.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της εισαγγελέως στο θάρρος της βασικής μάρτυρα κατηγορητηρίου, Ένης Πραστάκου, παρά τις σφοδρές επιθέσεις του Πρ. Μπούμπα εναντίον της. Ο Πρ. Μπούμπας, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ακολούθησε πρακτικές εναντίον των μαρτύρων που δεν συνάδουν με την ιδιότητά του ως ιερέα.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφερθεί διεξοδικά στην πλήρη απαξίωση των ακινήτων «που μισθώνονταν κατά βούληση του Μπούμπα» και είχε τονίσει τη σύμπνοια και τις κοινές γραμμές που είχαν οι τρεις κατηγορούμενοι όσον αφορά τη διαχείριση των ακινήτων. «Είχαν προαποφασίσει και συνεννοηθεί να μη γίνει καμία εκμετάλλευση ακινήτων», ενώ «όλες οι ενέργειες έγιναν μετά τις καταγγελίες της Πολυξένης Πραστάκου», είχε υποστηρίξει.

Επέκταση της δίωξης

Πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. το επίμαχο διάστημα καθώς η έδρα έχει αναφέρει ότι προτίθεται τα πρακτικά της δίκης να αποσταλούν προς διερεύνηση σε εισαγγελέα. 

Πηγή
Author: Γιώτα Τέσση

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...