Γεωργιάδης: Τον Δεκέμβριο είχαμε 500.000 πακέτα την ημέρα και 800.000 παραγγελίες

Μοιραστειτε το

Την ασφυκτική κατάσταση στις ταχυμεταφορές (courier) εξαιτίας και των αγορών δώρων τον μήνα Δεκέμβριο έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή επί του προϋπολογισμού.

Όπως είπε, τον μήνα Δεκέμβριο έφτασε να είναι προς διακίνηση 500.000 πακέτα την ημέρα, ενώ έφτασε να υπάρχουν 800.000 παραγγελίες τη ημέρα.

“Η παράδοση στα καταστήματα είναι θετικό μέτρο”, τόνισε ο υπουργός υπερασπίζοντας το click away. “Είναι ένα εναλλακτικό μέτρο για την πίεση του εμπορίου και να μπορέσει να αντέξει το σύστημα με τις παραδόσεις”. 

“Οι ταχυμεταφορές οργανώθηκαν και από τα 150.000 πακέτα τον περασμένο Μάρτιο κατάφεραν να εξυπηρετούν συνεχόμενα 250.000. Όταν μπήκαμε στον Δεκέμβριο οι παραγγελίες έφτασαν 500.000, εκεί οι εταιρείες courier σταμάτησαν να δέχονται παραγγελίες. Πόσο ν’ αντέξουν; Δεν μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο κι εγώ θα τα ήθελα”, τόνισε. 

“Όταν είδαμε ότι η πορεία της πανδημίας και των κρουσμάτων δεν το επέτρεπε αποφασίσαμε να μην ανοίξουμε την λιανική. Παράλληλα έχουν ληφθεί μέτρα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων που δεν πρόλαβαν να οργανώσουν αγορές εξ αποστάσεως (e-shop) ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει τις δικές της ιδέες αν υπάρχουν. “Για να βοηθήσουμε με το click away έχουμε δώσει τη δυνατότητα για τηλεφωνικές παραγγελίες, τη δυνατότητα να πληρώσει με κάρτα στο κατάστημα, εσείς τι προτείνετε ακριβώς; Αν έχετε άλλες ιδέες ευχαρίστως να τις ακούσουμε”.

Εφορία: “Βρέχει” πρόστιμα για επιχειρήσεις-ελεύθερους επαγγελματίες-Ποιους αφοράΠως μπορείτε να ψωνίσετε από τα Καυκάς, IKEA, Leroy Merlin, Plaisio, Media Markt, PublicΜασούτης: Μπόνους στους εργαζομένους της αλυσίδας
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...