Γεωργιάδης: Με τον Ποινικό Κώδικα ο Τσίπρας προσέφερε στην Χρυσή Αυγή ευνοϊκότερες ποινές

Μοιραστειτε το

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα που αφορούν την Χρυσή Αυγή, εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δύσκολη θέση «κι ενώ σε ένα θέμα που θα μπορούσε να έχει θεωρητικά το πολιτικό πλεονέκτημα, έχει καταστεί στην κοινή γνώμη ένοχος».

Η Χρυσή Αυγή, τόνισε, «βρέθηκε προφυλακισμένη και με διώξεις επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αποφυλακίστηκαν τα μέλη της λόγω παρέλευσης 18μηνου, επί Αλέξη Τσίπρα. Άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας (ΠΚ) επί Τσίπρα, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, όπου τους προσέφερε διατάξεις, που τους δίνουν πολύ ευνοϊκότερες ποινές από τον προηγούμενο ΠΚ. Πρόσφατα, μάθαμε ότι ο κ. Κοντονής είχε προειδοποιήσει γι’ αυτές τις αλλαγές, τις σχέσεις του και την επίδραση τους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, προσωπικά τον κ. Τσίπρα. Και η απάντηση ήταν η διεγράφη του από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνέχισε: «Ο προηγούμενος ΠΚ προέβλεπε ποινές 10-20 χρόνια για τα αδικήματα των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, ο ΠΚ του Τσίπρα προβλέπει 5-15. Ακούγεται σαν ανέκδοτο να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν αλλάξαμε τον ΠΚ που ο ίδιος ψήφισε. Ως προς το ποινικό σκέλος, ο κ. Τσίπρας, προσέφερε στην ηγεσία και τα στελέχη της ΧΑ, ευνοϊκότερες ποινές. Ασχέτως των αλλαγών της ΝΔ στον ΠΚ, οι καταδικασθέντες θα δικαστούν, με τον ΠΚ του Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας βοηθά τα στελέχη της ΧΑ να έχουν μικρότερες ποινές».

«Σενάρια υπάρχουν, εάν υπάρχει ξέσπασμα της πανδημίας. Ακόμα η Ελλάδα κρατάει στο θέμα του κορονοϊού, αλλά για να διατηρηθεί αυτό πρέπει να τηρούμε τα μέτρα» σημείωσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δοκιμάζονται οι αντοχές του συστήματος υγείας – Σε συναγερμό μετά τους 95 διασωληνωμένους

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...