Γεωργιάδης: Επιταχύνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης και μεγέθυνσης της οικονομίας

Μοιραστειτε το

O υπουργός Ανάπτυξης μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής για την πορεία της οικονομίας εν μέσω πανδημίας.

«Το νομοσχέδιο αυτό, είναι ένας ακόμα κρίκος στην προσπάθειά μας να απελευθερώσουμε την ελληνική οικονομία και να αρχίσει να τρέχει με ταχύτερους ρυθμούς, όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί και προεκλογικά» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός σχολιάζοντας τοποθετήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ανέφερε πως μια θετική εκτίμησή του για τον τουρισμό «θα είναι το 2021 να επιτύχουμε το 40% του 2019», κάτι που όπως έδειξε, μοιάζει με εφικτό στόχο. Σχετικά με την ύφεση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως όλες οι εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης που μιλούσαν για διψήφιο αριθμό διαψεύσθηκαν, καθώς το τελικό αποτέλεσμα ήταν μείον 7,8%, προφανώς πολύ καλύτερο των προβλέψεων.

Ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει την μικροψυχία «γιατί αυτή δεν φέρνει ψήφους» και τόνισε πως «ο ελληνικός λαός αποστρέφεται τους μίζερους και τους μικρόψυχους και δεν θα έχετε καλή πολιτική πορεία αν συνεχίσετε έτσι». Ανέφερε πως ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ για το μήνα Μάιο είναι ο καλύτερος όλων των τελευταίων μηνών και υπολείπεται ελάχιστα του καλύτερου ως σήμερα μήνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ήταν λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας. ‘Αρα, οι προβλέψεις, οι προσδοκίες, η αίσθηση των συμπολιτών μας ως προς το πώς θα πάει η οικονομία, είναι ότι θα πάει καλά.

Ειδικότερα, για την μεταποίηση, ο υπουργός ανέφερε ότι στις 7/6/2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα (και όχι την πρόβλεψη) του IHS Markit, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο στην μεταποίηση από το 2000. Το «Wood» στις 2 Ιουνίου 2021, προσδοκά ότι «η ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν. Η Citigroup προβλέπει ανάπτυξη άνω του 10% στην Ελλάδα τη διετία 2021-2022. Η Bank of America ανακοίνωσε πρόβλεψη 5,1% έναντι 3,4% που έδινε το Μάιο. Η DBRS δηλώνει συν 5% από 4% που έδινε το Μάιο. Η Scope Ratigns έχει κάνει την πιο μεγάλη πρόβλεψη για 6,5% από 3,6% και 4,8% που έδινε τον Απρίλη και το Μάη. Ο υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε πως ασχέτως εάν αυτές όλες οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, εμείς δουλεύουμε… και είναι προφανές ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε μία ταχύτητα. Στο δικό μας χέρι είναι αυτήν την ταχύτητα να την ενισχύσουμε, να τη μεγαλώσουμε για να πάει γρηγορότερα. Και για αυτό είμαστε εδώ σήμερα. Εάν δουλέψουμε και είμαστε συνεπείς, το αποτέλεσμα θα έρθει και θα είναι πολύ καλό, όχι για την κυβέρνηση, αλλά πολύ καλό για τους Έλληνες πολίτες». Και χαίρομαι είπε «που ψηφίζει και το Κίνημα Αλλαγής και ο ΣΥΡΙΖΑ το παρόν νομοσχέδιο».

Τέταρτο κύμα πανδημίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου να επανέλθει η πανδημία το χειμώνα, λέγοντας ότι τότε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όλα θα πάνε πραγματικά άσχημα «γιατί, τότε, θα είμαστε μόνοι μας; Γιατί οι βόρειες χώρες έχουν ήδη φτάσει σε ποσοστό εμβολιασμού 60%-70% με τον ρυθμό που πηγαίνουν. Και εάν εμείς δεν φτάσουμε εκεί και μείνουμε σε ένα ποσοστό εμβολιασμού 60%-65%, οι γιατροί μας λένε ότι υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος, αυτή η παραλλαγή Δέλτα ή κάποια επόμενη που μπορεί να έρθει, να γυρνάει στον κόσμο των ανεμβολίαστων, να γεμίζει τις μονάδες εντατικής θεραπείας, να προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα στην κοινωνική μας δραστηριότητα εκ νέου και κυρίως να δημιουργήσει προβλήματα στην οικονομία μας». Ζήτησε δε, από τα πολιτικά κόμματα να «αποτελέσει κυριότερο μέλημά τους, να πείσουμε εκείνους τους συμπολίτες μας που ακόμη δεν έχουν πειστεί και να εμβολιαστούν. Διότι σήμερα, αυτό είναι το μοναδικό όπλο που έχει η επιστήμη παγκοσμίως».

Εμβολιασμός και δηλώσεις Πολάκη

Ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αναρτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, λέγοντας ότι «διαβάζω σήμερα το παραπολιτικό, ότι ο Τσίπρας – λέει – ‘άδειασε’ τον Πολάκη χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο. Μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί να είναι και ψέματα. Δεν το γνωρίζω καθόλου». Ζήτησε δε, να βρεθεί ένας από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να τολμήσει δημοσίως να πει μία λέξη ότι διαφωνεί με αυτά που γράφει ο κ. Πολάκης στο Facebook και που λέει από το βήμα της Βουλής. «Στο θέμα αυτό του εμβολιασμού, σε δύο βάρκες να πατάμε δεν χωράει. Ή πιστεύεις ότι υπάρχει ιός και το μόνο όπλο είναι το εμβόλιο και άρα όποιος δημοσίως βγαίνει και υποσκάπτει αυτή την πεποίθηση βλάπτει τη δημόσια υγεία και άρα δολοφονεί τους συμπολίτες του που δεν θα εμβολιαστούν, ή δεν το πιστεύεις και σε αυτήν την περίπτωση σταματάς κάθε κουβέντα και ειρωνεία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε ότι «στην ολομέλεια όλα τα κόμματα αντιπροσωπεύονται από τον Πρόεδρο και από τα όργανά τους. Στη Βουλή, δε όταν δεν μπορεί ο Πρόεδρος τον αντιπροσωπεύω εγώ, ως ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Και θέλω να το κάνω εντελώς ξεκάθαρο – και αν είσαστε με καλή πίστη δεν θα το συνεχίσετε αυτό – ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει το φάρμακο τον εμβολιασμό, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όσοι πιο πολλοί και όσες πιο πολλές μπορούν όσο πιο γρήγορα να εμβολιαστούν, αυτό είναι καλό για όλους μας».

Ο κ. Τσακαλώτος υπενθύμισε την παλαιότερη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της πατέντας των εμβολίων και παρατήρησε πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος, δεν θα κατέθετε τέτοια πρόταση. Συνεπώς, προέτρεψε την συμπολίτευση, «μην κάνετε σπέκουλα, μη βρίσκετε ότι κάποιος είπε, δεν είπε, πού τα είπε… αλλά το βασικό είναι πώς αντιπροσωπεύονται τα κόμματα» και ξεκάθαρα λέω στον ελληνικό λαό: Σας παρακαλούμε όλοι να μην έχετε φόβο για τον εμβολιασμό. Είναι σημαντικό για εσάς, για τις οικογένειές σας, για τις γειτονιές σας, για τις περιφέρειές σας, για την Ελλάδα. Αυτό είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Συμφωνία των Πρεσπών

Ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε και στις αναφορές των βουλευτών της αντιπολίτευσης για την Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως «εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή, ότι είναι μια πάρα πολύ κακή συμφωνία. Εμείς είχαμε πει και προεκλογικά ότι θα την τηρήσουμε, διότι είχαμε εξηγήσει πριν αυτή ψηφιστεί στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, ότι αν ψηφιστεί καθίσταται διεθνής συμφωνία και είναι υποχρεωτική. Και είπαμε θα την τηρήσουμε σεβόμενοι τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για να μην φέρουμε τη χώρα σε δυσμενέστερη θέση και όχι γιατί είναι καλή η συμφωνία». Παράλληλα αναγνώρισε πως «ένα από τα πολύ κακά αυτής της συμφωνίας, είναι ότι δεν προβλέπει και μηχανισμούς ποινής για όταν κάποιος την παραβιάζει εξόφθαλμα» και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μας καλείτε επί τόπου και αύριο να φέρουμε τα μνημόνια συνεργασίας, όταν προχθές ο Ζάεφ έκανε tweet, όχι με Βόρεια Μακεδονία, αλλά με Μακεδονία, προκαλώντας όλον τον ελληνικό λαό στο Euro με τη σημαία της χώρας ως Μακεδονία και λέγοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να αλλάξει αυτό και όταν είναι όλος ο ελληνικός λαός έξαλλος με την πολύ κακή συμφωνία που υπογράψατε, έρχεστε σήμερα εδώ και μας λέτε να τα επισπεύσουμε τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία. Θερμά συγχαρητήρια! Ακόμα δεν έχετε καταλάβει πόσο κακή συμφωνία έχετε φορτώσει τον ελληνικό λαό».

Σχετικά με την πρόταση της Ελληνικής Λύσης να βάλει η Ελλάδα βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, ο υπουργός απάντησε πως είναι «προφανές ότι δεν έχετε καν διαβάσει τη συμφωνία. Η συμφωνία στο άρθρο 2 ρητώς απαγορεύει στην Ελλάδα να βάλει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων».

Συνεπώς, κατέληξε ο κ. Α. Γεωργιάδης, «η κυβέρνηση διαχειρίζεται μία πάρα πολύ κακή συμφωνία με τον δυνατόν περισσότερο υπεύθυνο τρόπο. Και για να τηρηθεί από την πλευρά μας η συμφωνία ως υποχρεωτική, θα πρέπει να τηρείται και από την άλλη πλευρά, αλλιώς δεν τηρείται καθόλου αυτή η συμφωνία. Είναι τόσο απλό».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αίτημα για από κοινού επιμέλεια της Λυδίας κατέθεσαν οι γονείς του πιλότου – Τι αναφέρουν

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...