Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά – Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για τις «διευκολύνσεις» των πλήρως εμβολιασμένων, απαντώντας στους επιχειρηματίες που αντιδρούν στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχετικά με την ελεύθερη πρόσβαση εμβολιασμένων ή μη σε εστίαση και ψυχαγωγία, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε όσους αντιδρούν.

Σε δηλώσεις του στο Open το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός αναφέρθηκε στις «διευκολύνσεις» των εμβολιασμένων καθώς και για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

«Διάκριση κάνει ο ιός, δεν κάνει η κυβέρνηση ούτε εγώ. Ο μη εμβολιασμένος κινδυνεύει περισσότερο. Από τη στιγμή που ο ιός κάνει αυτή τη διάκριση, έρχεται η Πολιτεία να ορίσει τα της ανθρώπινης κυκλοφορίας και κανονικότητας, βάσει της διάκρισης που κάνει ο ιός», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Ο καθένας μας, με βάση την ελεύθερη επιλογή του, αν θα κάνει ή όχι το εμβόλιο, αποφασίζει πόσο ρίσκο θα πάρει. Άρα, θα μπορεί να κυκλοφορεί περισσότερο ή λιγότερο».

Σχετικά με το ποσοστό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ο υπουργός σημείωσε, ότι χρειάζεται ποσοστό μεγαλύτερο του 75% για το τείχος ανοσίας. Άρα, υπάρχει ένα κομμάτι της ανθρώπινης κοινωνίας, που αν αποφασίσει να εμβολιαστεί και περάσει τον φόβο του, θα κρίνει αν τον χειμώνα θα έχουμε πανδημία ή όχι», είπε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε σε συνομιλία που είχε με καταστηματάρχη, ο οποίος του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια, που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι; Δεν νομίζετε, ότι αντί να φωνάζετε σε μας, είναι καλύτερα, να πείτε σε καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα, να συνεχίσουμε τη ζωή μας;», του απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:

«Εγώ φταίω, που δεν πάει ο άλλος να εμβολιαστεί; Ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο επιχειρηματίας φταίει. Ο ιός είναι μια πραγματικότητα που γεννήθηκε στη ζωή μας. Δεν μπορώ να πείσω τον καθένα, ούτε κηδεμόνας είμαι ούτε τίποτα».

Ακόμη, τόνισε πως αντιλαμβάνεται την κριτική, ωστόσο δεν έχει καταλάβει ποια είναι η αντιπρόταση από όσους αντιδρούν.

«Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή ταυτόχρονα, το κράτος δίνει ένα εμβόλιο δωρεάν και κάνεις τα κουμάντα σου στη ζωή. Αν δεν θες εμβόλιο, κάνε rapid test», ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Από κληρώσεις αμαξιών ως αγελάδες: Πώς άλλες χώρες προσπαθούν να πείσουν πολίτες να εμβολιαστούν

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...