Γεωργιάδης: Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε lockdown – Θα καταδικάσουμε τον κόσμο στη φτώχεια

Μοιραστειτε το

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. 

Την προοπτική των επενδύσεων στον χώρο της υγείας χαιρέτισε ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στις εργασίες του «Καθημερινή 1st Health Summit». Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο υπουργός σημείωσε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια υπάρχει μια κοσμογονία επενδύσεων, κυρίως σε ιδιωτικά νοσοκομεία ή ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στο επενδυτικό clawback, το οποίο – όπως επεσήμανε – έχει φέρει μια προοπτική και μια σταθερότητα που έχει οδηγήσει σε επενδύσεις και ανακοινώσεις επενδυτικών σχεδίων για την επόμενη τριετία.

Ερωτηθείς για τις ευρύτερες προοπτικές στον κλάδο της υγείας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για επενδύσεις και ότι με τις κατάλληλες πολιτικές η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. «Προσελκύουμε επενδύσεις από όλους, αλλά είναι ευχάριστο να βλέπουμε και πολλούς Έλληνες επενδυτές» σημείωσε, αναφερόμενος στο ενδιαφέρον γηγενών επενδυτών.

Γεωργιάδης: Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε lockdown

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, επειδή «δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα». Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, παρέπεμψε στο γεγονός ότι αφενός το 70% του ενήλικου πληθυσμού έχει κάνει το εμβόλιο και άρα δεν κινδυνεύει να πεθάνει, αφετέρου δεν υπάρχουν τα χρήματα για νέο lockdown. «Δεν υπάρχουν τα χρήματα σήμερα, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε lockdown και να καταδικάσουμε τον κόσμο στη φτώχεια» όπως είπε ο ίδιος.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «πάρα πολύ ευχαριστημένος, επειδή τα μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν».

Τέλος, επανέλαβε ότι πρέπει να δίνουμε βάρος στην πρόληψη και όχι στη θεραπεία. «Ναι, να έχουμε τα χάπια, αλλά το εμβόλιο είναι για πριν. Το εμβόλιο είναι πολύ φθηνότερο από το φάρμακο και είναι για την πρόληψη» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Στραβελάκης: Η αλήθεια για τον κορονοϊό και τα τρία ψευδώς αρνητικά τεστ

Κρούσματα σήμερα: 8.100 νέα – 91 θάνατοι και 597 διασωληνωμένοι

Βουλγαρία: Η τραγική ειρωνεία με τον οδηγό του λεωφορείου & οι περιγραφές με τα στοιβαγμένα πτώματα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...