Γερμανικά ΜΜΕ κατά ΕΕ: Μετά την Ανατ. Μεσόγειο, απέτυχε και στον Καύκασο

Μοιραστειτε το

Με τίτλο «Η γλώσσα της αδυναμίας» η εφημερίδα σχολιάζει την εκεχειρία μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο για τον έλεγχο της αμφιλεγόμενης περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ:

«Μπροστά στα μάτια της βραβευθείσας με Νομπέλ Ειρήνης ΕΕ και της εκ περιτροπής προεδρεύουσας Γερμανίας εκτυλίχθηκε ένας πόλεμος, ο οποίος από ό,τι φαίνεται, τελείωσε με μετατόπιση συνόρων και εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων Αρμενίων. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ αποτυγχάνει κατά τη διάρκεια του εξαμήνου της γερμανικής προεδρίας. Το καλοκαίρι παραλίγο να ξεσπάσει πόλεμος όταν η Τουρκία προκαλούσε με τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ελλάδα, Κύπρος και Γαλλία είχαν ζητήσει τότε μια γρήγορη και σκληρή απάντηση, όμως η καγκελάριος Μέρκελ στηρίχθηκε στη μυστική διπλωματία και την πολιτική κατευνασμού. Η στάση αυτή εκδικείται τώρα. Την στιγμή που η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο έχει σχετικά ηρεμήσει, χωρίς ωστόσο να έχει επιλυθεί, ο πρόεδρος Ερντογάν στέλνει Σύριους μισθοφόρους στον Καύκασο. Σήμερα γιορτάζει μια νίκη στο Αζερμπαϊτζάν και το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η Γερμανία οδήγησε την ΕΕ σε μια ήττα, αυτό το συμπέρασμα εξάγουμε ήδη από τώρα».

Σε πρωτοσέλιδο σχόλιο με τίτλο «Ο Πούτιν στον καλύτερο ρόλο του» η Frankfurter Allgemeine Zeitung εξάλλου φωτίζει το ρόλο του Ρώσου προέδρου Πούτιν στον πόλεμο στον Καύκασο: «Ο πρόεδρος Πούτιν μπορεί τώρα να ισχυρίζεται ότι σταμάτησε την αιματοχυσία. Η εκεχειρία λίγο πριν την συντριπτική ήττα της Αρμενίας παραπέμπει σε συμφωνία της Μόσχας με το Μπακού και την Άγκυρα. Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Πασινγιάν είναι πλέον για τους Αρμένιους ο ηττημένος ή ακόμα και ο προδότης. Η Ρωσία παίρνει αυτό που ήθελε εδώ και καιρό. Μια στρατιωτική παρουσία στο Αζερμπαϊτζάν. Και σε όλες αυτές τις εξελίξεις η Δύση έχει απλά ρόλο θεατή».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη...