Γερμανία-Covid-19: «Επικίνδυνη περιοχή» πλέον ολόκληρο το Βερολίνο

Μοιραστειτε το

«Επικίνδυνη περιοχή» χαρακτηρίζεται πλέον ολόκληρο το Βερολίνο, καθώς ξεπεράστηκε το όριο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους κατά την διάρκεια μίας εβδομάδας, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο δείκτης έφθασε σήμερα στο 52,8 για ολόκληρη την πόλη. Τις προηγούμενες ημέρες το όριο είχαν υπερβεί τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα (Νοϊκέλν 114,3, Κέντρο 78,3, Τέμπελχοφ-Σένεμπεργκ 72,4 και Φρίντριχσχάιν-Κροϊτσμπεργκ 68,9), στα οποία ζουν περίπου 1,8 εκατομμύρια κάτοικοι.

Ήδη τα κρατίδια του Σλέσβιγκ-Χολστάιν και της Ρηνανίας – Παλατινάτου είχαν ανακοινώσει περιορισμούς για τους προερχόμενους από αυτές τις περιοχές, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες της κυβέρνησης του Βερολίνου, η οποία ζητούσε η πόλη να λαμβάνεται υπόψιν ως σύνολο.

Χθες πάντως η Γερουσία του Βερολίνου αποφάσισε την απαγόρευση από το ερχόμενο Σάββατο της λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων όπου πωλείται αλκοόλ από τις 23:00 έως τις 06:00, τον περιορισμό σε 10 – από 25 – των συμμετεχόντων σε ιδιωτικές εκδηλώσεις και σε πέντε των ατόμων που μπορούν να κυκλοφορούν σε ανοιχτό χώρο από τις 23:00 έως τις 06:00.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η υπουργός Υγείας του Βερολίνου Ντιλέκ Καλαϊτσί ζήτησε πριν από λίγη ώρα από τους κατοίκους της γερμανικής πρωτεύουσας να τηρήσουν τους κανόνες και να περιορίσουν τις ιδιωτικές γιορτές και τις κοινωνικές επαφές τους. «Εάν δεν πειθαρχήσουμε, δεν θα έχουμε μόνο περισσότερους ασθενείς και νεκρούς, αλλά διακινδυνεύουμε ένα Shutdown», προειδοποίησε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή
Author: editor13

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...