Γερμανία: Aντιτάσσεται στις αμφιβολίες για το εμβόλιο της Astrazeneca ο υπ. Υγείας Γενς Σπαν

Μοιραστειτε το

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν αντιτάσσεται σαφώς στις αμφιβολίες που υπάρχουν σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca.

«Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εγκεκριμένο εμβόλιο προστατεύει. Αυτό ισχύει και για τα τρία εμβόλια των εταιρειών Astrazeneca, Moderna και Biontech/Pfizer που έχουν μέχρι στιγμής εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το να εμβολιαστεί κανείς σε αυτήν την πανδημία είναι θέμα κοινής λογικής. Όποιος περιμένει, διατρέχει τον κίνδυνο να αρρωστήσει σοβαρά και συμβάλλει επίσης στην εξάπλωση του ιού», δήλωσε σήμερα ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο Βερολίνο.

Ο Σπαν έκανε έκκληση σε νοσηλευτές και γιατρούς να αξιοποιήσουν την δυνατότητα εμβολιασμού και προειδοποίησε για την καλλιέργεια σκεπτικισμού.

«Θα πρέπει να είμαστε τώρα λίγο πιο προσεκτικοί και ως κοινωνία ώστε να μην επηρεαζόμαστε και να αμφισβητούμε τον εμβολιασμό με ένα εγκεκριμένο και αποτελεσματικό εμβόλιο. Εν τω μεταξύ, σχεδόν 740.000 δόσεις του εμβολίου Astrazeneca έχουν παραδοθεί στα ομοσπονδιακά κρατίδια, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί σχεδόν 90.000 μέχρι στιγμής», είπε.

Ο Σπαν τόνισε ότι δεν θα μείνει κανένα εμβόλιο αχρησιμοποίητο. «Αν ορισμένοι που τους προσφέρεται δεν το κάνουν, θα το προσφέρουμε στον επόμενο. Θα υπάρξει ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που θα χαρούν να προστατευθούν από ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, — συμπεριλαμβανομένου και ενός ικανού αριθμού νοσηλευτών και γιατρών. Οι τελευταίοι έχουν το προνόμιο να εμβολιαστούν νωρίτερα σε μια περίοδο έλλειψης εμβολίων», τόνισε.

Πηγή: dpa

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...