Γερμανία: Υποχώρηση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος τον Οκτώβριο, στις 92,7 μονάδες

Μοιραστειτε το

Υποχώρησε ο δείκτης του επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo τον Οκτώβριο για πρώτη φορά μετά από 5 μήνες, αναδεικνύοντας τις ανησυχίες των εταιρειών σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, που τις καθιστούν πιο δύσπιστες για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με έρευνα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ινστιτούτο, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος έπεσε στις σε 92,7 μονάδες, από το αναθεωρημένο προς τα κάτω επίπεδο των 93,2 μονάδων τον Σεπτέμβριο και έναντι προβλέψεων για 93 μονάδες.

«Οι εταιρείες εμφανίζονται πολύ πιο σκεπτικές σχετικά με τις εξελίξεις κατά τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo Κλέμενς Φουέστ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων, οι γερμανικές επιχειρήσεις ανησυχούν όλο και περισσότερο», συμπλήρωσε.

Απόδειξη των λεγόμενών του ότι ο δείκτης των προσδοκιών υποχώρησε στις 95 μονάδες τον Οκτώβριο, από τις 97,4 μονάδες και έναντι εκτιμήσεων για 96,5 μονάδες.

Ωστόσο βελτίωση σημείωσε ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών, ανεβαίνοντας στις 90,3 μονάδες, από τις 89,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο και ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 89,8 μονάδες.

Πηγή: Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...