Γερμανία: Τα μέτρα πιθανόν να κρατήσουν μέχρι την άνοιξη, δήλωσε ο Αλτμάιερ

Μοιραστειτε το

Τα μέτρα επιδημιολογικού ελέγχου της Γερμανίας θα μπορούσαν να παραταθούν έως τις αρχές της άνοιξης, εάν δεν τεθούν υπό έλεγχο οι λοιμώξεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ σε συνέντευξή του σε εφημερίδα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Ο Αλτμάιερ είπε στην Die Welt ότι δεν ήταν δυνατόν να δοθεί ξεκάθαρος ορίζοντας αναφορικά με τη φύση και τη συχνότητα των μέτρων, ενώ υπήρχαν περιστατικά περισσότερων από 50 λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους σε μεγάλα μέρη της Γερμανίας.

«Έχουμε τρεις έως τέσσερις χειμερινούς μήνες μπροστά μας», ανέφερε. «Είναι πιθανό οι περιορισμοί να παραμείνουν σε ισχύ τους πρώτους μήνες του 2021.»

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε με τους ηγέτες των 16 ομοσπονδιακών κρατών της Γερμανίας την Τετάρτη να επεκτείνει και να εντείνει τα μέτρα κατά του κορωναϊού έως τις 20 Δεκεμβρίου τουλάχιστον.

Η Γερμανία επέβαλε «lockdown» στις αρχές Νοεμβρίου, κλείνοντας μπαρ και εστιατόρια, αλλά επέτρεψε στα σχολεία και τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά. Τα μέτρα έχουν ανακόψει την εκθετική αύξηση των περιπτώσεων, με τις λοιμώξεις να έχουν σταθεροποιηθεί, αλλά σε υψηλό επίπεδο.

Η Γερμανία, από την αρχή της πανδημίας, έχει καταγράψει 1.028.089 κρούσματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...