Γερμανία: Περισσότερη στήριξη στο χρέος των φτωχότερων χωρών

Μοιραστειτε το

Οι εμπορικές τράπεζες, τα επενδυτικά ταμεία και η Κίνα πρέπει να συμμετάσχουν σε ένα μορατόριουμ για το χρέος των φτωχότερων χώρων του κόσμου, όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Ανάπτυξης Γκέρντ Μίλερ στο Reuters, με την ευκαιρία της ετήσιας φθινοπωρινής συνόδου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι οικονομικοί ηγέτες από τον ομάδα των 20 μεγάλων οικονομιών, επέκτειναν την Τετάρτη την Πρωτοβουλία Αναστολής Εξυπηρέτησης του Χρέους (DSSI), για να βοηθήσουν τις φτωχότερες χώρες του κόσμου να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορωνοϊού, μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

«Η προγραμματισμένη επέκταση του μορατόριουμ από την G20 έως τα μέσα του επόμενου έτους είναι σημαντική, αλλά απέχει πολύ από το να είναι επαρκής», δήλωσε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι η κρίση του κορωνοϊού πλήττει τις φτωχές χώρες πιο σκληρά και η κρίση αυτή δεν θα τελειώσει σε ένα χρόνο.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμμετάσχουν τα επενδυτικά ταμεία και οι ιδιωτικές τράπεζες αντί να συνεχίζουν να λαμβάνουν υψηλές αποδόσεις και αποπληρωμές. Οι κινεζικές τράπεζες πρέπει επίσης να συμμετέχουν», πρόσθεσε.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι μόνο στις αφρικανικές χώρες παρατηρείται ένα κενό χρηματοδότησης ύψους 345 δισ. δολαρίων έως το 2023, για να αντιμετωπίσουν την πανδημία και τον οικονομικό της αντίκτυπο.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν πιέσει σκληρά για την παράταση της δέσμευσης του χρέους, ωστόσο υποστηρίζουν ότι χρειάζονται περαιτέρω μέτρα για να βοηθηθούν οι χώρες του μεσαίου εισοδήματος, που δεν είναι επί του παρόντος επιλέξιμες στην πρωτοβουλία G20.

Πηγή: Reuters

 

 

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...