Γερμανία: Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ προειδοποιεί για έως και 10 εκατ. κρούσματα κορονοϊού τον Μάιο ή τον Ιούνιο

Μοιραστειτε το

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) Λόταρ Βίλερ προειδοποίησε σήμερα για “αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία σε έως και δέκα εκατομμύρια τον Μάιο ή τον Ιούνιο, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της επιδημίας” με δηλώσεις του στο Βερολίνο.

Εάν δεν καταστεί δυνατόν να μειωθούν αποτελεσματικά οι επαφές, ο αριθμός των ασθενών θα φτάσει αυτόν το νούμερο εντός δύο ή τριών μηνών, κάτι το οποίο θα έχει στην περίπτωση αυτή τις ανάλογες συνέπειες στο σύστημα υγείας“, όπως είπε. Η επιβεβλημένη ελαχιστοποίηση των επαφών θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων. Μην συγκεντρώνεστε, μείνετε σπίτι όποτε μπορείτε! Ο καθένας πρέπει να απέχει τουλάχιστον ενάμισι μέτρο από τους άλλους. Απαιτείται πλέον φρόνηση και αλληλεγγύη. Εάν αυτό εφαρμοστεί στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να μειωθεί“, τόνισε ο πρόεδρος του RKI, ο οποίος είπε για την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων ότι υπάρχει “εκθετική αύξηση. “Είναι ακόμα η αρχή μιας επιδημίας που θα διαρκέσει για πολλές εβδομάδες και μήνες“.

Ο Βίλερ κάλεσε τους δήμαρχους και τους περιφερειάρχες “να διαθέσουν προσωπικό από άλλες διοικητικές υπηρεσίες στις υγειονομικές αρχές με μη γραφειοκρατικό τρόπο. Ο πυρήνας των καθηκόντων των υπηρεσιών είναι η ιχνηλάτηση των επαφών μολυσμένων ατόμων για να σπάσουν τις αλυσίδες της μόλυνσης. Τα νοσοκομεία πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό των αναπνευστήρων τους στο μέγιστο“.

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...