Γερμανία: Ξεπέρασε το ένα εκατ. κρούσματα – Κέντρο εμβολιασμού πρώην αεροδρόμιο

Μοιραστειτε το

Η Γερμανία ξεπέρασε την Παρασκευή το φράγμα του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που διαγνώστηκαν θετικοί στον COVID-19, καθώς άλλες ευρωπαϊκές χώρες χαλαρώνουν προσεκτικά τα περιοριστικά μέτρα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταγραφεί επισήμως από την έναρξη της πανδημίας, περισσότερα από 60 εκατομμύρια περιστατικά COVID-19, ενώ σχεδόν 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από αυτήν.

Εν τω μεταξύ, ένα πρώην αεροδρόμιο στο Βερολίνο ετοιμάζεται προκειμένου να γίνει κέντρο εμβολιασμού, κατά του νέου ιού από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Όλος ο κόσμος περιμένει την άφιξη εμβολίων στα τέλη του ερχόμενου μήνα ή στις αρχές Ιανουαρίου, με καθυστερήσεις στη διαδικασία να παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

Από την αρχή της πανδημίας, η Γερμανία θεωρείται μια από τις κορυφαίες «μαθήτριες» της Ευρώπης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ωστόσο χτυπήθηκε σκληρά από το δεύτερο κύμα. Την Παρασκευή, δηλώθηκαν 1.006.394 κρούσματα (22.806 τις τελευταίες 24 ώρες) και 15.586 θάνατοι (426 τις τελευταίες 24 ώρες).

Η χώρα θα παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα έως τις αρχές Ιανουαρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Άνγκελα Μέρκελ. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται τα κλειστά μπαρ και εστιατόρια, καθώς και οι περιορισμοί στις συγκεντρώσεις.

«Πρέπει ακόμα να καταβάλλουμε προσπάθειες. Ο αριθμός των καθημερινών λοιμώξεων είναι ακόμη σε πολύ υψηλό επίπεδο», τόνισε η καγκελάριος, μετά την άνω των επτά ωρών τηλεδιάσκεψη που είχε με τους ηγέτες των 16 γερμανικών κρατιδίων.

Αφού κάλεσε τον πληθυσμό να μην ταξιδέψει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, ιδίως για σκι, το Βερολίνο θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαγορεύσει τη διαμονή σε χειμερινά αθλητικά θέρετρα έως τις 10 Ιανουαρίου, προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του ιού.

Όμως η γειτονική Αυστρία σχεδιάζει να ανοίξει τις πίστες σκι που διαθέτει.

Στη Γαλλία, όπου η κατάσταση ελαφρώς βελτιώνεται, τα χιονοδρομικά κέντρα θα μπορούν να ανοίξουν ξανά κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά τα λιφτ του σκι θα παραμείνουν κλειστά. Εάν συνεχιστεί η θετική εικόνα, οι περιορισμοί θα μειωθούν στις 15 Δεκεμβρίου και θα αντικατασταθούν από εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας, με εξαίρεση τα βράδια της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να ανοίξουν ξανά το Σάββατο και τα ταξίδια θα επιτρέπονται σε ακτίνα 20 χλμ. ή για τρεις ώρες. Από την άλλη πλευρά, μπαρ, εστιατόρια και αθλητικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τουλάχιστον τις 20 Ιανουαρίου.

Μετά από τέσσερις εβδομάδες lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Αγγλία θα ανοίξει επίσης καταστήματα όχι πρώτης ανάγκης, στις αρχές Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιήσει ένα μαζικό πρόγραμμα ελέγχου. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων θα συνεχίσει να ζει κάτω από αυστηρούς περιορισμούς.

Σε άλλες χώρες στον κόσμο, η Ρωσία έσπασε την Πέμπτη ένα νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων και η Νότια Κορέα ανέφερε την ίδια ημέρα τον υψηλότερο αριθμό νέων περιστατικών από τον Μάρτιο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...