Γερμανία: Να θέσει εκτός νόμου τους Γκρίζους Λύκους καλεί την κυβέρνηση η βουλή

Μοιραστειτε το

Η Bundestag (Φωτογραφία Αρχείου)

Photo/Markus Schreiber

Να θέσει εκτός νόμου – μετά τη Γαλλία – και η Γερμανία την τουρκική ακραία εθνικιστική οργάνωση Γκρίζους Λύκους, προτρέπει το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο την κυβέρνηση της χώρας. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόταση ψηφίσματος που εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, πρόκειται για μία οργάνωση ρατσιστική, αντιδημοκρατική και αντισημιτική, ενώ περιγράφεται ως «απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

Την πρόταση ψηφίσματος υπέβαλαν από κοινού οι βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων και καλούν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εξετάσει ενδεχόμενο απαγόρευσης του Κινήματος Ülkücü στην Γερμανία. 

Στο ψήφισμα γίνεται μεταξύ άλλων αναφορά σε αντίστοιχη απόφαση που έλαβε πρόσφατα η γαλλική κυβέρνηση, με την ευχή να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες χώρες. Στην ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV) για το 2019, αναφέρεται ότι το κίνημα Ülkücü διατηρεί στη Γερμανία περίπου 11.000 οπαδούς, ενώ περιγράφεται ως «οργάνωση η οποία διαδίδει ακροδεξιές και εθνικιστικές ιδέες».

Βουλευτές του CDU ζητούσαν ήδη πριν από λίγες ημέρες την απαγόρευση της λειτουργίας της, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί τον βραχίονα του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος MHP».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...