Γερμανία: Κατά της απόφασης κρατιδίων να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τάσσεται η Α. Μέρκελ

Μοιραστειτε το

 

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε κατά του σχεδίου ορισμένων περιφερειακών κυβερνήσεων να επιτρέψουν το άνοιγα των ξενοδοχείων για τα Χριστούγεννα, προειδοποιώντας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού και να επιδεινωθεί η κατάσταση.

Τα επίπεδα μόλυνσης Covid-19 αυξήθηκαν σε σύγκριση με την ίδια ώρα την προηγούμενη εβδομάδα, παρά το μερικό απαγορευτικό που επιβλήθηκε για το Νοέμβριο και από τότε επεκτάθηκε και εντείνεταισε μια προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του ιού.

Η κυρία Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιτρεπόταν κάποια μερική χαλάρωση του lockdown για να επιτρέψει στις οικογένειες χριστουγεννιάτικες γιορτές, φυσικά με περιορισμούς. Όμως, σε μια τηλεδιάσκεψη της ανώτερης ηγεσίας του συντηρητικού κόμματος της τη Δευτέρα, η Μέρκελ είπε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει το σκεπτικό ορισμένων βόρειων και δυτικών κρατιδίων, όπου η πανδημία είναι λιγότερο σοβαρή, για να ανοίξουν ξενοδοχεία ώστε να συναντηθούν οικογένειες που μένουν μακριά .

Η Καγκελάριος φαίνεται ότι το θεωρούσε ιδιαίτερα επικίνδυνο σε μεγάλες πόλεις και σε περιοχές με υψηλό αριθμό μολύνσεων. Παρά τα σχόλια της Μέρκελ, ωστόσο, οι περιφερειακοί ηγέτες έχουν τον τελευταίο λόγο για το τι συμβαίνει στα κρατίδιά τους υπό την ομοσπονδιακή δομή της Γερμανίας.

«Τα μέτρα στήριξης δεν μπορούν να συνεχιστούν επ’αόριστον», τόνισε ο Αλτμάιερ

Αν και η Γερμανία έχει ήδη κινητοποιήσει πρωτοφανή κρατική βοήθεια για να βοηθήσει στη στήριξη της οικονομίας μέσω της πανδημίας, οι υπουργοί προειδοποίησαν τη Δευτέρα ότι κανένα μέτρο δεν θα μπορούσε να ανακουφίσει πλήρως τις εταιρείες από τον αντίκτυπο. «Οι άνθρωποι πρέπει να επιδείξουν πειθαρχία», δήλωσε ο υπουργός οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ

Η κρατική οικονομική στήριξη στους πληττόμενους από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό την τρέχουσα μορφή της απεριόριστα, τόνισε ο υπουργός, ενόψει της διαφαινόμενης παράτασης των μέτρων περιορισμού.

Μια ένδειξη της σοβαρότητας του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας, αποτελεί το ότι το ποσοστό των εταιρειών που χρησιμοποιούν το κρατικό υποστηρικτικό πρόγραμμα αυξήθηκε σε 28% το Νοέμβριο, από 24,8% τον προηγούμενο μήνα, όπως ανέφερε το ινστιτούτο Ifo.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...