Γερμανία: Θα συνεχιστούν πιθανότατα και το 2021 οι περιορισμοί στη χώρα λόγω κορωνοϊού

Μοιραστειτε το

Με το μερικό lockdown που εφαρμόζεται στη Γερμανία από αρχές του μήνα επιτεύχθηκε μεν να αναχαιτισθεί η αυξητική τάση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων παραμένουν υψηλοί και δεν μειώνονται, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την Πέμπτη στη Βουλή.

Αιτιολογώντας την παράταση του lockdown ως τις αρχές Ιανουαρίου και την επιβολή νέων περιορισμών που αποφάσισε χθες το βράδυ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, τόνισε πως μια χαλάρωση των μέτρων σε αυτή τη φάση θα ήταν αδικαιολόγητη.

Όπως ενδεικτικά δήλωσε: «αν περιμέναμε μέχρι να γεμίσουν οι ΜΕΘ θα ήταν αργά».

Μέτρα που συμβάλουν στην αποφυγή της υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας, επεσήμανε, συμβάλουν και στην κοινωνική συνοχή.

Σύμφωνα με το Deutsche Welle, η ίδια παραδέχτηκε ότι η παράταση του lockdown προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους «υπαρξιακούς φόβους», κατέστησε σαφές πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πλήττονται μπορούν να βασιστούν σε κρατικές ενισχύσεις, οποίες «θα μετριάσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας» και επίσης θα συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή. Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους πολίτες να αναλάβουν προσωπική ευθύνη. Θα επιτρέπονται μεν τα Χριστούγεννα ιδιωτικές συναντήσεις μέχρι δέκα ατόμων, αλλά ο καθένας θα πρέπει να αναλογιστεί «αν θα πρέπει να εξαντλήσει αυτό το περιθώριο».

Στη συζήτηση που ακολούθησε στη Βουλή επικράτησαν χαμηλοί τόνοι. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποδέχτηκαν σε μεγάλο βαθμό την αναγκαιότητα των μέτρων, αλλά ζήτησαν μεγαλύτερη συμμετοχή της Βουλής στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μόνο το εθνικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) άσκησε σφοδρή κριτική στους νέους περιορισμούς. Όπως υποστήριξε, θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι ο κορωνοϊός.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...