Γερμανία: Αύξηση ανεργίας για πρώτη φορά από τον Ιούνιο

Μοιραστειτε το

AP Photo / Michael Sohn, pool

efsyn. gr

Η ανεργία στη Γερμανία ανέβηκε τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, εξανεμίζοντας τις προσδοκίες για μείωση, καθώς τα μέτρα του λοκντάουν για τον περιορισμό της πανδημίας κράτησαν πίσω τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Το Γραφείο Εργασίας τόνισε ότι ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9.000, φθάνοντας τα 2,7 εκατομμύρια. Έρευνα του Ρόιτερς είχε προβλέψει μια πτώση κατά 13.000.

«Η μείωση των ωρών εργασίας συνέχισε να διασφαλίζει απασχόληση σε μεγαλύτερη κλίμακα και να εμποδίζει την ανεργία» δήλωσε ο Ντέτλεφ Σίιλε, επικεφαλής του Γραφείου Εργασίας, προσθέτοντας: «Οι διάφοροι κλάδοι της οικονομίας βιώνουν τα αποτελέσματα του λοκντάουν».

Η Γερμανία βρίσκεται σε λοκντάουν από τον Νοέμβριο και τα μέτρα αυστηροποιήθηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς ήταν σε εξέλιξη η μάχη κατά του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι οι νέες παραλλαγές του κορονοϊού φέρνουν πιο κοντά και ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Το ποσοστό της ανεργίας δεν έχει σημαντική αλλαγή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αυξανόμενο στο 6%.

Η Υπηρεσία Απασχόλησης ανακοίνωσε ότι υπήρξε περικοπή ωρών εργασίας σε περίπου 2.3 εκατομμύρια εργαζόμενους τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο για την αποφυγή μαζικών απολύσεων κατά τη διάρκεια του καθοδικού κύκλου, με την παροχή κινήτρων ώστε οι επιχειρήσεις να κρατήσουν τους εργαζόμενους στο μισθολόγιό τους.

Μετά την κορύφωση του περασμένου Απριλίου με έξι εκατομμύρια, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στο σχετικό πρόγραμμα, έπεσε πριν ανέβει ξανά τον Νοέμβριο, όταν και επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα.

Πηγή: Reuters

 

 

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...