Γερμανία: Αυξάνεται η προθυμία για εμβολιασμό

Μοιραστειτε το

Το 59% (+5 μονάδες σε σύγκριση με τον Ιανουάριο) των Γερμανών πολιτών δηλώνει ότι θέλει να εμβολιαστεί οπωσδήποτε.

Tο 68% (+16%) χαρακτηρίζει όμως την ταχύτητα των εμβολιασμών πολύ αργή. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του της εταιρείας δημοσκοπήσεων Infratest η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Ωστόσο, η αυξανόμενη προθυμία των Γερμανών για εμβολιασμό αντισταθμίζεται από την αυξανόμενη απογοήτευση για την ταχύτητα εμβολιασμού: Ενώ την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου το 52% των ερωτηθέντων χαρακτήριζε την ταχύτητα των εμβολιασμών ως πολύ αργή, τώρα έχει την άποψη αυτή έχει το 68%. Το 21% πιστεύει ότι η σημερινή ταχύτητα των εμβολιασμών είναι η ενδεδειγμένη και μόνο το 7% πιστεύει ότι είναι πολύ γρήγορη.

Για την προμήθεια του εμβολίου, τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ότι δεν θα διαπραγματευτεί κάθε χώρα με τον κατασκευαστή του εμβολίου από μόνη της, αλλά ότι οι χώρες της ΕΕ θα παραγγείλουν μαζί το εμβόλιο. Αυτό η απόφαση εξακολουθεί να υποστηρίζεται από την πλειοψηφία, έστω και αν οι αμφιβολίες έχουν αυξηθεί (63%, δηλαδή -7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο). Το 33% (+8%) εξακολουθεί να επικρίνει την κοινή απόφαση για την προμήθεια των εμβολίων.

Το 68% των ερωτηθεντων πολιτών (-5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο) τάσσεται κατά των περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί και το 28% (+5%) είναι υπέρ. Οι υποστηρικτές των ειδικών δικαιωμάτων για εμβολιασμένα άτομα προέρχονται κυρίως από υποστηρικτές του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP), οι οποίοι τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 48%.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...