Γερμανία: Αναξιόπιστος ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία

Μοιραστειτε το

Με ρηματική διακοίνωση είχε ζητήσει το Βερολίνο από την Άγκυρα να εναρμονίσει τον τρόπο καταγραφής και δημοσιοποίησης των κρουσμάτων κορωνοϊού με τα διεθνή πρότυπα και, μετά την άρνησή της, προχώρησε στην ακύρωση της εξαίρεσης τεσσάρων τουριστικών περιοχών από την γενική ταξιδιωτική οδηγία που ισχύει για την Τουρκία, αποκαλύπτει το περιοδικό «Der Spiegel».

Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί αναξιόπιστο τον τουρκικό τρόπο υπολογισμού των κρουσμάτων, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες υπολογίζουν και ανακοινώνουν μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων με συμπτώματα και όχι τα ασυμπτωματικά, παρά το γεγονός ότι υπάρχει θετικό αποτέλεσμα στο τεστ για κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, «απουσιάζει έτσι μια αξιόπιστη βάση δεδομένων για την αξιολόγηση της πραγματικής κατάστασης» της πανδημίας, η οποία αποτέλεσε και το υπόβαθρο της αρχικής εξαίρεσης από την ταξιδιωτική προειδοποίηση.

Σύμφωνα με το Spiegel, η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε κατ΄επανάληψη από την ‘Αγκυρα να διορθώσει τα στατιστικά στοιχεία της πανδημίας.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι η τουρκική κυβέρνηση παρέλειπε από τα στοιχεία της μια ομάδα περιστατικών: τα διαπιστωμένα ασυμπτωματικά κρούσματα. «Αυτή την συμπεριφορά επέκρινε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ήδη στις αρχές του περασμένου μήνα, με ρηματική διακοίνωση προς την Άγκυρα», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

«Αμέσως αφότου έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Υγείας ζητήσαμε από την τουρκική κυβέρνηση να προσαρμόσει και πάλι την καταγραφή και την δημοσιοποίηση των στοιχείων στα διεθνή πρότυπα», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Spiegel, επισημαίνοντας ότι η προσέγγιση της Άγκυρας δεν συνάδει με τις ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν καταγράφεται ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων.

Δύο εβδομάδες αργότερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επανέφερε το θέμα στον Τούρκο πρέσβη στο Βερολίνο και, επειδή η Τουρκία δεν άλλαξε την στατιστική της, «δεν είναι πλέον εφικτή η αξιολόγηση της πραγματικής κατάστασης της πανδημίας στην Τουρκία», επισήμανε ο ίδιος εκπρόσωπος, αιτιολογώντας και την απόφαση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών να αναθεωρήσει την προηγούμενη ταξιδιωτική προειδοποίησή του για την χώρα, συμπεριλαμβάνοντας πλέον και τις περιφέρειες Σμύρνης, Αϊδινίου, Μούγλων και Αττάλειας στις «περιοχές κινδύνου».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...