Γερμανία: Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για τον περιορισμό της Covid-19

Μοιραστειτε το

Υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, περιορισμός κυκλοφορίας και απαγόρευση πώλησης αλκοόλ είναι μερικά από τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων πόλεων της Γερμανίας την Πέμπτη, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στα αστικά κέντρα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, από κοινού με τους Δημάρχους/Πρωθυπουργούς του Βερολίνου, του Αμβούργου και της Βρέμης και τους Δημάρχους του Μονάχου, της Φραγκφούρτης, της Κολωνίας, του Ντίσελντορφ, του Ντόρτμουντ, του Έσεν, της Λειψίας και της Στουτγκάρδης, όπου διαπιστώνεται συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αποφάσισε ότι όταν διαπιστώνονται 35 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα μίας εβδομάδας, ομάδα ειδικών του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» θα μεταβαίνει επιτόπου προκειμένου να εξετάζει τις ειδικές συνθήκες και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Όταν τα νέα κρούσματα φθάσουν τα 50, θα επιβάλλονται νέοι περιορισμοί, οι οποίοι θα αφορούν τη διεύρυνση της υποχρέωσης για χρήση μάσκας και την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών και της πώλησης αλκοολούχων ποτών. Επιπλέον, θα περιορίζεται περαιτέρω ο αριθμός συμμετεχόντων σε ιδιωτικές γιορτές. Σε περίπτωση που οι τοπικές υγειονομικές υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες, θα υποστηρίζονται από ομοσπονδιακό προσωπικό. Αντίστοιχα, υποστήριξη από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία θα δέχονται οι τοπικές αρχές, εφόσον δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα, θα αυξηθούν τα τεστ σε οίκους ευγηρίας, νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης, ενώ θα επεκταθούν και στους επισκέπτες τους.

«Οι μεγάλες πόλεις και οι αίθουσες εκδηλώσεων αποτελούν τη σκηνή όπου θα δούμε εάν μπορούμε να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και έκανε λόγο για «ανησυχητική εικόνα». Επανέλαβε πάντως ότι παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησης η διατήρηση της λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας, ενώ τόνισε ότι για την ίδια τα παιδιά και η εκπαίδευσή τους είναι αυτή την εποχή το σημαντικότερο ζήτημα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...