Γερμανία: Άρση της προειδοποίησης για ταξίδια εκτός ΕΕ μετά από 6 μήνες

Μοιραστειτε το

Σε άρση της γενικής προειδοποίησης για την αποφυγή ταξιδιών στις χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε σήμερα το πρωί η Γερμανία, αν και ελάχιστα είναι πιθανό να αλλάξουν για τους περισσότερους ταξιδιώτες βάσει του νέου κανονισμού, όπως αναφέρει το Reuters.

Το προσεκτικό άνοιγμα των συνόρων που συμφωνήθηκε από το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο πριν από 3 εβδομάδες, έρχεται καθώς η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω πολλών προειδοποιήσεων ότι η ήπειρος βρίσκεται στο χείλος ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού.

Λόγω των υψηλών ποσοστών κρουσμάτων, το υπουργείο Εξωτερικών επέκτεινε την υπάρχουσα προειδοποίηση για περιοχές του Βελγίου και προειδοποίησε για τα ταξίδια στην Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία, το Γιβραλτάρ και την Ισλανδία.

Η Γερμανία προειδοποίησε επίσης για τα ταξίδια στη Γαλλία, με εξαίρεση την περιφέρεια Γκραν Εστ και εξέδωσε περαιτέρω προειδοποιήσεις για περιοχές της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, της Λιθουανίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Ουγγαρίας και της Κροατίας.

Η Γερμανία επέβαλε μια παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση τον Μάρτιο, όταν ο κορωνοϊός μαινόταν στη βόρεια Ιταλία και την διατήρησε για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τον Ιούνιο. Τον Σεπτέμβριο, το Βερολίνο άρχισε να επανεκδίδει προειδοποιήσεις για περιοχές εντός της Ευρώπης, όταν τα κρούσματα αυξήθηκαν πάνω από το επίπεδο των 50 περιπτώσεων ανά 100.000 άτομα για μία εβδομάδα.

Στο μέλλον, το ίδιο πρότυπο θα εφαρμοστεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι υπό την προϋπόθεση ότι η μετάδοση βρίσκεται κάτω από αυτό το όριο, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επιστρέψουν στη Γερμανία χωρίς να μπουν σε καραντίνα εν αναμονή των τεστ. Προς το παρόν, η είσοδος και η έξοδος χωρίς περιορισμούς θα είναι δυνατές μόνο σε περιοχές της Ευρώπης και της Γεωργίας.

Θα παραμείνουν σε ισχύ οι ειδικές διατάξεις για την Τουρκία, με την οποία η Γερμανία έχει στενούς δεσμούς ως αποτέλεσμα της φιλοξενίας περίπου 4 εκατομμυρίων πολιτών τουρκικής καταγωγής.

Το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να προειδοποιεί για ταξίδια σε χώρες που έχουν επιβάλει περιορισμούς σε πολίτες της Γερμανίας. Αυτές περιλαμβάνουν την Αυστραλία, την Κίνα, τον Καναδά, τη Ρουάντα και την Ουρουγουάη.

Πηγή: Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...