Γεραπετρίτης: Από αύριο ξεκινά η συζήτηση για την πρόταση μομφής

Μοιραστειτε το

Γιώργος Γεραπετρίτης

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Με επίθεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανακοίνωσε ότι η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άμεσα, δηλαδή αύριο, Παρασκευή. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η  πρόταση μομφής είναι ένα από τα οξύτερα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά «όταν ασκείται καταχρηστικά είναι φαρμάκι».

Ισχυρίστηκε δε ότι «αυτή η περίπτωση σήμερα», διότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν ασκεί ουσιαστική κριτική στο νομοσχέδιο που συζητείται».

Μάλιστα επισήμανε ότι ήρθε «την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να κάνει διάγγελμα με μέτρα» προς τον ελληνικό λαό «για το κρίσιμο ζήτημα της πανδημίας» και επίσης υπάρχουν κρίσιμες εξελίξεις σε σχέση με τα εθνικά θέματα, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ότι δεν έχει την κοινωνική ευθύνη να σταθμίζει τις καταστα΄σεις».

Πρόσθεσε δε ότι επειδή ο πρωθυπουργός «σέβεται την κοινοβουλευτική διαδικασία» και η «κυβέρνηση είναι υπεύθυνη» επιλέγει «να δώσει απάντηση άμεσα» ξεκινώντας τη διαδικασία από αύριο.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...