Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για το ταμείο ανάκαμψης

Μοιραστειτε το

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρησε σε κατανομή των πόρων που ευνοεί τους μεγάλους και ισχυρούς» αναφέρει μεταξύ η κυρία Γεννηματά.

Τη στήριξη της στο Ταμείο Ανάκαμψης μαι τις θετικές προοπτικές που παρουσιάζει ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννήματα, ασκώντας όμως κριτική σχετικά με το ζήτημα των δημοσιονομικών δεσμεύσεων τις οποίες αποδέχτηκε η κυβέρνηση ως προϋπόθεση προκειμένου να εκταμιευτούν οι δόσεις. «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρησε σε κατανομή των πόρων που ευνοεί τους μεγάλους και ισχυρούς» αναφέρει μεταξύ η κυρία Γεννηματά.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Tο Κίνημα Αλλαγής από την αρχή της πανδημίας, μετείχε ενεργά στις προσπάθειες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επιδιώκει μάλιστα και την μονιμοποίηση του, ως μέσου στήριξης της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη.

Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση δέχθηκε να συνδεθεί απόλυτα η εκταμίευση των πόρων του Ταμείου, με δυσβάστακτες δημοσιονομικές δεσμεύσεις και αντικοινωνικές πολιτικές για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες και τους νέους ανθρώπους. Πολιτικές που ήδη προωθούνται στην πράξη.

Παράλληλα με δική της επιλογή η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρησε σε κατανομή των πόρων που ευνοεί τους μεγάλους και ισχυρούς, αδιαφορώντας για την στήριξη της εγχώριας παραγωγής, την ανάγκη μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων, τις πραγματικές ανάγκες της χώρας.

Όλα αυτά χωρίς καμία διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα και τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις, παρότι η διάρκεια του Ταμείου υπερβαίνει την κυβερνητική θητεία της Ν.Δ

Θεωρούμε σημαντικούς και απαραίτητους για τη χώρα τους πόρους του Ταμείου. Το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει παρών και διεκδικεί την δίκαιη αξιοποίηση των πόρων, με όρους διαφάνειας και κοινωνικής συνοχής, δεν δίνουμε όμως λευκή επιταγή στις Κυβερνητικές επιλογές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Κωπηλασία: Χρυσό μετάλλιο ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ ανδρών

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...