Γεννηματά: Μόνο μαζί τελειώνουμε τους νεοναζί 

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή την αυριανή ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, οργάνωσε σήμερα το βράδυ το Κίνημα Αλλαγής. 

Κατά την παρέμβασή της η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι η αυριανή ημέρα αποτελεί «μέρα – σταθμό» για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας πως «πέρα από τη δικαίωση των θυμάτων, ζητά δικαίωση το σώμα της ελληνικής Δημοκρατίας, πάνω στο οποίο ασέλγησε η νεοναζιστική οργάνωση».

Η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι το δικαστήριο δεν δικάζει τις πολιτικές ιδέες της Χρυσής Αυγής, αλλά τις εγκληματικές πράξεις, που οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τα μέλη και την ηγεσία της. Όπως ανέφερε «οι αποφάσεις για τα τάγματα εφόδου αφορούν τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης» και «ο φόρος τιμής στα θύματα δεν είναι κομματική υπόθεση, αλλά ανθρώπινο και πατριωτικό χρέος».

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν ξέχασε τον Παύλο Φύσσα, λέγοντας ότι «το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε» για αυτόν είναι να τον «διατηρήσουμε στη συλλογική μνήμη» ως «παράδειγμα και ως προειδοποίηση». Όπως είπε, με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η ελληνική κοινωνία είδε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, πως ήταν σημείο χωρίς επιστροφή αφού έπεσε το προσωπείο των δήθεν «τιμωρών» του πολιτικού συστήματος και φάνηκε το αληθινό πρόσωπο των δολοφόνων που δρουν με οργανωμένο σχέδιο, νεοναζιστικό σχέδιο.

Υπενθύμισε τη στάση του κόμματός της στο θέμα της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «πρώτοι εμείς ζητήσαμε να χαρακτηριστούν εγκληματική και ναζιστική οργάνωση».

Επέκρινε με αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια που πάγωσε κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργού. «Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες στην Ελλάδα. Για να κερδίσει η ελπίδα, τον φόβο. Απέναντι στους νεοναζί εγκληματίες, απαντάμε με δημοκρατία, με περισσότερη δημοκρατία», είπε, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν ενεργά για να το πετύχουν και ειδικότερα του νέους και τις νέες, να πρωτοστατήσουν για να αντιμετωπίσουν τις ακροδεξιές λογικές στην καθημερινή ζωή.

Τέλος, υπογράμμισε πως ο αγώνας δεν σταματά με την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης. «Ο αγώνας ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν τελειώνει στις 7 Οκτώβρη. Συνεχίζεται, για μια ανοιχτή κοινωνία και ισχυρή Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...