Γενικό μπλακ άουτ σε Αττική Πελοπόννησο- Πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Γενικό μπλακ άουτ έχει σημειωθεί σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, λόγω φωτιάς που έχει εκδηλωθεί σε εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο.  Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν επηρεαστεί αρκετές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, του Πειραιά, των Δυτικών προαστίων καθώς και περιοχές των νομών Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα είναι το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Παλαιό Φάληρο, το Ίλιον, η Πετρούπολη, η Καλλιθέα, το Μοσχάτο, η Νίκαια, το Αιγάλεω, το Κερατσίνι, το Πέραμα, το Χαϊδάρι, η Νέα Σμύρνη, η Σαλαμίνα, τα Μέγαρα, τα Πετράλωνα , ο Νέος Κόσμος και το Θησείο.

Επίσης, σύμφωνα με αναφορές στο σκοτάδι είναι Σπέτσες και Πόρος. Διακοπή σημειώθηκε  και στον φωτισμό της Ακρόπολης.

Η διακοπή ρεύματος οφείλεται σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου στα νεόκτιστα Ασπροπύργου. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής – 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες – βρίσκονται και επιχειρούν στο σημείο ενώ τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ έχουν ξεκινήσει χειρισμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά προκλήθηκε έπειτα από έκρηξη σε μετασχηματιστές. Ήδη σε ορισμένες περιοχές έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και συνεχίζονται οι προσπάθειες να επανέλθει το ρεύμα και στις υπόλοιπες.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ακόμη ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από την πυρκαγιά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μεταβαίνουν αυτήν την ώρα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου όπου εκδηλώθηκε νωρίτερα η πυρκαγιά.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα