Γαστρονομία και σινεμά στο διαδίκτυο -Οι τάσεις στις κουζίνες του κόσμου με ένα κλικ [πρόγραμμα] | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Μοιραστειτε το

Λαχταριστές λιχουδιές και κατάδυση στα άδυτα της γαστρονομίας μέσα από φιλμ που μάς παρουσιάζουν τις γεύσεις του κόσμου.

Η Περιφέρεια Αττικής, η Glory Films και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνδιοργανώνουν το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2020.

Πώς το σινεμά συνδυάζεται με τη γαστρονομία

Το βασικό χαρακτηριστικό του φεστιβάλ είναι ο συνδυασμός του κινηματογράφου με τη γαστρονομία.
Το μέρος του φεστιβάλ που αφορά τη γαστρονομία θα προσφέρει στο ευρύ κοινό ιδιαίτερες, διεθνείς γεύσεις.
Οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ θα έχουν συνήθως ως θέμα τους το φαγητό ή το ποτό. Θα υπάρξουν, επίσης, ταινίες με διαφορετική θεματολογία και θα ακολουθεί κουζίνα από τη χώρα παραγωγής της κάθε ταινίας.

αφισα
From the Vine

Στις 19 Οκτωβρίου, θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα το “From the Vine” τoυ Sean Cisterna με πρωταγωνιστή τον Joe Pantoliano, βραβευμένο με Emmy για την τηλεοπτική σειρά “The Sopranos” και επίσης γνωστό για τη συμμετοχή του στην ταινία “The Matrix”.
Ο σεφ Παναγιώτης Γιανναράκος θα παρουσιάσει ιταλική κουζίνα παρέα με τον Γιώργο Στόγια, εξειδικευμένο επαγγελματία στον τομέα του κρασιού.

πιατο σαλατα
Παρουσίαση της Ιταλικής κουζίνας

Στις 20 Οκτωβρίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “A God in Each Lentil” του Miguel Angel Jimenez, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο San Sebastian Film Festival. Το ντοκιμαντέρ έρχεται με πολλά βραβεία, για να προβληθεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό!
Το κομμάτι της γαστρονομίας θα παρουσιάσει ο σεφ Πάνος Βουκελάτος, με συνταγή από την ισπανική κουζίνα.

γαριδες στο πιατο
“A God in Each Lentil” του Miguel Angel Jimenez και σειρά για ισπανική κουζίνα την Τρίτη

Το φεστιβάλ θα κλείσει στις 21 Οκτωβρίου, με την πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ “Beloved” του Yaser Talebi από το Ιράν, το οποίο προβλήθηκε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου (Berlin Film Festival, IDFA, Hot Docs κ.ά.).
Θα ακολουθήσει ιρανική κουζίνα από τον σεφ Αλέξανδρο Δραμαλιώτη.

πιλαφι
“Beloved” του Yaser Talebi από το Ιράν και παρουσίαση Ιρανικής κουζίνας

Το φεστιβάλ είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Cine Άλιμος, στο Άλσος Νέας Σμύρνης και στο Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης, και οι προβολές ήταν ήδη sold out, ωστόσο για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας, το φεστιβάλ αναβλήθηκε και πλέον θα παρουσιαστεί μέσω live streaming προβολής.
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω live streaming τo φεστιβάλ μέσα από το κανάλι της Περιφέρειας Αττικής στο YouTube, από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου στις 20:30.

αφισα
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας 19-21 Οκτωβρίου 2020

Αρωγοί του φεστιβάλ είναι η Act for Art, η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο σκηνοθέτης Manuel de Coco. Την παρουσίαση θα κάνει η ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά.



Πηγή
Author: Κατερίνα Πουλοπούλου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα