Γαλλικά Rafale με ελληνικά F-16 και Mirage πάνω από το Αιγαίο – Εντωπωσιακές ΦΩΤΟ

Μοιραστειτε το

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σήμερα ολοκληρώνεται η Άσκηση «Σκύρος 2021» με την συμμετοχή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και Διαστήματος της Γαλλίας.

Οι Γάλλοι έχουν έρθει στην Ελλάδα με 4 μαχητικά Rafale, 2 μεταγωγικά A400M Atlas και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT, Phenix.

Σκοπός της «ΣΚΥΡΟΣ 2021» είναι η εμβάθυνση της Ελληνο – Γαλλικής αμυντικής συνεργασίας μέσα από την εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροναυτικών επιχειρήσεων, που θα διεξαχθούν ημέρα και νύχτα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Τα Γαλλικά Αεροσκάφη προσγειώθηκαν την Τρίτη στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα, εκεί όπου σήμερα το πρωί θα λάβει χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitor Day – DV DAY), η οποία προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία λόγω και της πρόσφατης υπογραφής συμφωνίας πρόσκτησης 18 αεροσκαφών RAFALE από τη χώρα μας. Την DV DAY θα παρακολουθήσουν η Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Γαλλική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες και Γάλλοι δημοσιογράφοι.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού Ελληνικών και Γαλλικών μαχητικών πάνω από το Ιόνιο που κατέγραψε ο φακός του enikos.gr.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...