Γαλλία: Χιλιάδες υγειονομικοί στους δρόμους της χώρας για να καταγγείλουν τις συνθήκες εργασίας τους

Μοιραστειτε το

«Κακοπληρωμένοι, χωρίς να αναγνωρίζεται το έργο τους, αλλά πάντα στο μέτωπο»: χιλιάδες επαγγελματίες υγείας διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία για να καταγγείλουν τις συνθήκες εργασίας τους και να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς τους, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο Παρίσι, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Υγείας κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Η μάχη μας, η υγεία σας», «Αυξήστε τους μισθούς μας!», «Χρήματα για το νοσοκομείο, όχι για το κεφάλαιο».

«Στα νοσοκομεία μας, υπάρχει σκληρή έλλειψη επαγγελματιών» και συνδέουμε «το ζήτημα της απασχόλησης με την ελκυστικότητα των επαγγελμάτων μας και επομένως με το θέμα των μισθών. Είναι σημαντικό να υπάρξει μια σημαντική αναπροσαρμογή…», εκτιμά η Μιρέιγ Στιβαλά, γενική γραμματέας του συνδικάτου CGT Santé.

«Καταγγέλλουμε επίσης ότι παρά την πανδημία, παρά τις δυσκολίες για να φροντίσουμε τους πολίτες, αυτή η κυβέρνηση αναδιαρθρώνει νοσοκομεία και καταργεί θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε η ίδια.

Στη Μασσαλία, χιλιάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με την ένωση CGT, βγήκαν επίσης στους δρόμους, με πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Όχι ευρώ, όχι δουλειά».

«Τρία είναι τα επείγοντα ζητήματα για εμάς: οι μισθοί, ο αριθμός των κλινών και οι προσλήψεις (…). Χρειάζεται να δημιουργηθούν 400.000 θέσεις εργασίας, 100.000 στα νοσοκομεία, 200.000 στους οίκους ευγηρίας και οι υπόλοιπες στις ιατρο-κοινωνικές και κοινωνικές υπηρεσίες», είπε στο AFP ο Σεντρίκ Βολέ, περιφερειακός συντονιστής της συνδικαλιστικής ένωσης CGT Santé.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...