Γαλλία: Πανικός σε εκκλησία από την εισβολή οχήματος – Τρεις τραυματίες

Μοιραστειτε το

Ένα αυτοκίνητο εισέβαλε με μεγάλη ταχύτητα σε εκκλησία στην πόλη Ντεσίζ, στην κεντρική Γαλλία, λίγο πριν ξεκινήσει η λειτουργία, παρασύροντας και τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους.

Αν και η αστυνομία αρχικά εξέταζε το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, τελικά κάτι τέτοιο αποκλείστηκε.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το ατύχημα προκλήθηκε από έναν 84χρονο οδηγό ο οποίος «μπέρδεψε τα πεντάλ του αυτοκινήτου και πάτησε το γκάζι αντί για το φρένο».

Από τους τρεις τραυματίες, μόνο ένα νεαρό αγόρι χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Μουλέν, καθώς έσπασε την κλείδα του, ανέφερε ο εφημέριος της ενορίας. «Ο Θεός μας έσωσε», πρόσθεσε ο πάτερ Ζαν Μποσκό Ακογκό.

«Όλη η πύλη και τα δοκάρια έπεσαν και έσπασαν. Ευτυχώς, δεν υπήρχε ακόμη πολύς κόσμος στο εσωτερικό, γιατί τα δοκάρια θα μπορούσαν να συνθλίψουν ανθρώπους», εξήγησε.

«Μας τηλεφώνησαν άνθρωποι και έλεγαν ότι ένα αυτοκίνητο μπήκε στην εκκλησία Σεντ Αρέ και ότι ακούγονταν πυροβολισμοί», είπε ένας αστυνομικός.

Στην πραγματικότητα ήταν ο ήχος από τα τζάμια και τα στασίδια που διαλύονταν. «Ευτυχώς, μόνο η μισή πύλη ήταν ανοιχτή. Έτσι, το όχημα αναγκάστηκε να στρίψει αριστερά και χτύπησε σε μια κολόνα, αντί να συνεχίσει ευθεία στο κλίτος», πρόσθεσε.

Το συμβάν προκάλεσε πανικό στους περίπου 30 πιστούς που βρίσκονταν στον ναό. «Ένας από αυτούς μου είπε ότι νόμιζε πως έσκασε βόμβα», είπε η Ανίκ Ζαϊγιό, η αντιδήμαρχος της κοινότητας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη...