Γαλλία: Μπορούν να περιμένουν μέχρι την ερχόμενη άνοιξη για να εμβολιαστούν

Μοιραστειτε το

Τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης αναμένει την έγκριση και άφιξη του εμβολίου, προκειμένου να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας, η Γαλλία δηλώνει ότι δεν βιάζεται να εμβολιάσει τον πληθυσμό της. Το γεγονός γνωστοποίησε ο πρόεδρος Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Τρίτη και φυσικά το τεκμηρίωσε.

Το πρώτο κύμα των εμβολίων προορίζεται για τις «πιο ευάλωτες ομάδες», ήτοι τα άτομα και τους εργαζόμενους στα γηροκομεία. Χρονικά το τοποθέτησε τέλη Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου.

Θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, άτομα άνω των 50 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα, ενώ ένα δεύτερο κύμα εμβολιασμού, για το πλατύ κοινό πλέον, προβλέπεται για Απρίλιο με Ιούνιο.

Ανυσηχία για τις χειμερινές αποδράσεις των Γάλλων στο εξωτερικό

Μπορεί η Γαλλία να μην επιτρέψει τη φετινή εορταστική περίοδο της είσοδο σε χιονοδρομικά κέντρα, μιας και θα είναι κλειστά, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και στις γειτονικές χώρες της όπως την Ελβετία, την Ισπανία και την Αυστρία. Ο Μακρόν εμφανίστηκε απογοητευμένος με την απόφαση των ευρωπαϊκών αυτών χωρών και απείλησε με «περιοριστικά και αποτρεπτικά μέτρα» τους Γάλλους που θα ήθελαν να πάνε για σκι σε γειτονικές χώρες.

Πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται «πως είχε τέτοια ιδέα» ο πρόεδρος που εκ των πραγμάτων είναι μη υλοποιήσιμη. Και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ σήμερα το πρωί σε συνέντευξη στο κανάλι RMC φάνηκε ανίκανος να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι στα σύνορα. Άλλοι θεωρούν ότι ο Μακρόν είχε την ιδέα για να ηρεμήσει τα πνεύματα των επιχειρηματιών στις γαλλικές Άλπεις που έχουν αρχίσει να επαναστατούν

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...