Γαλλία – Ιταλία: Ένας νεκρός και 19 αγνοούμενοι από τις πρωτοφανείς πλημμύρες

Μοιραστειτε το

Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 19 άλλοι άνθρωποι αγνοούνται στη Γαλλία και την Ιταλία έπειτα από καταιγίδα που έπληξε περιοχές των συνόρων των δύο χωρών, προκαλώντας ισχυρές πλημμύρες που κατέστρεψαν δρόμους και σπίτια, δήλωσαν σήμερα οι αρχές.

Η καταιγίδα Άλεξ, όπως έχει ονομαστεί, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε χωριά γύρω από την πόλη Νίκαια στη γαλλική Ριβιέρα. Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί, ο οποίος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές, δήλωσε πως ήταν οι χειρότερες πλημμύρες εκεί εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

«Οι δρόμοι και περίπου 100 σπίτια παρασύρθηκαν από την ορμητικότητα των νερών ή καταστράφηκαν εν μέρει», δήλωσε στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο BFM.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι αγνοούνται στη Γαλλία, δήλωσαν οι αρχές. Σε αυτούς περιλαμβάνονται δύο πυροσβέστες το όχημα των οποίων παρασύρθηκε από ποταμό που είχε υπερχειλίσει, σύμφωνα με ντόπιους αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται διάφορα γαλλικά ΜΜΕ.

Στην Ιταλία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και έως 11 άλλοι αγνοούνται, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στην περιοχή Βαλ ντ’ Αόστα, ενώ τρεις άνθρωποι που επέβαιναν σε βαν παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες στη Βαλ Ρόια στα σύνορα με τη Γαλλία.

Έξι Γερμανοί πεζοπόροι περιλαμβάνονται μεταξύ των αγνοουμένων αφού δεν επέστρεψαν από μια εκδρομή στα βουνά στην επαρχία Κούνεο.

Αξιωματούχοι της περιοχής του Πεδεμοντίου ανέφεραν ότι καταγράφηκαν 630 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις 24 ώρες στο Σαμπουγκέτο, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Ο επικεφαλής της περιφέρειας του Πεδεμοντίου Αλμπέρτο Τσίριο κάλεσε την κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τηλεοπτικά πλάνα που γυρίστηκαν στην Ιταλία δείχνουν δρόμους και γέφυρες στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας να έχουν παρασυρθεί από τα νερά ενώ αναφέρθηκαν υπερχειλίσεις πολλών ποταμών.

Ο Ερίκ Σιοτί, μέλος του γαλλικού Κοινοβουλίου που κατάγεται από ένα από τα πιο πληγέντα χωριά της περιοχής, το Σεν-Μαρτέν Βεζουμπί, είπε πως αρκετά χωριά αποκλείστηκαν καθώς βρίσκονται σε κοιλάδες με απότομες πλευρές στην ορεινή περιοχή.

Η γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Meteo France) ανακοίνωσε ότι σε κάποιες περιοχές έπεσαν 450 χιλιοστά βροχής τις τελευταίες 24 ώρες, το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν σε τέσσερις μήνες βροχής αυτή την εποχή του χρόνου. Η βροχόπτωση ήταν εντονότερη και από τις 3 Οκτωβρίου του 2015, όταν οι πλημμύρες που σημειώθηκαν τότε προκάλεσαν τον θάνατο 20 ανθρώπων μέσα και γύρω από τις Κάννες στη Γαλλική Ριβιέρα, δήλωσε ο Ζερεμί Κρουνσάν, διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, στο France Info.

Στη Βενετία, αντιπλημμυρικό σύστημα φρακτών, η κατασκευή του οποίου είχε καθυστερήσει πολύ, προστάτευσε με επιτυχία την πόλη από την πλημμυρίδα για πρώτη φορά σήμερα, προκαλώντας μεγάλη ανακούφιση έπειτα από χρόνια επαναλαμβανόμενων πλημμυρών.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...