Γαλλία: Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας το 2019

Μοιραστειτε το

Η αστυνομία και η χωροφυλακή στη Γαλλία κατέγραψαν το 2019 αύξηση 16% των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, με τα θύματά της να ανέρχονται σε 142.310 στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Περίπου το 88% των θυμάτων είναι γυναίκες, σε σταθερή αναλογία σε σχέση με το ποσοστό του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στα οποία δεν υπολογίζονται οι ανθρωποκτονίες.

Το 2019, 146 γυναίκες θανατώθηκαν από τον σύντροφό τους, ή τον πρώην σύντροφό τους, ήτοι 25 περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που υπάρχουν τα οποία είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τον Αύγουστο.

Η καταγραφή της αύξησης της ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να αντανακλά, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, «έναν δυνάμει θετικό αντίκτυπο» της μεγάλης δημόσιας συζήτησης για την ενδοοικογενειακή βία που άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2019, «η οποία κατάφερε να παροτρύνει τα θύματα να καταθέσουν επιπλέον μηνύσεις και να ευνόησε ένα καλύτερο σύστημα υποδοχής από τις υπηρεσίες ασφαλείας».

Μεταξύ των βίαιων αυτών περιστατικών, το 3% αφορά μηνύσεις για βιασμό ή σεξουαλική επίθεση, οι οποίες σε ποσοστό 98% κατατέθηκαν από γυναίκες.

Σύμφωνα με έρευνες που έκανε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Insse) για την ολοκλήρωση των μη επεξεργασμένων δεδομένων από μηνύσεις που έχουν καταγραφεί, 295.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 213.000 γυναίκες, δήλωσαν κατά μέσον όρο ότι έπεσαν θύμα σωματικής και/ή σεξουαλικής βίας από τον σύντροφο ή τον πρώην σύντροφό τους μεταξύ του 2011 και του 2018.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...