Β. Παπαευαγγέλου: «Καλπάζει το δεύτερο κύμα σε Ελλάδα και κόσμο»

Μοιραστειτε το

Βάνα Παπαευαγγέλου

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και των διασωληνωμένων, επισήμανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία ωστόσο άφησε να διαφανεί μια αχτίδα ελπίδας για το μέλλον.

Κατά την τακτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι και σήμερα η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλη, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας «καλπάζει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τη χώρα μας και μετά την ανακοίνωση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ –2.198 νέα κρούσματα, 400 διασωληνωμένοι και 59 θάνατοι-, τόνισε ότι στην Αθήνα έχουν καταγραφεί 492 νέες μολύνσεις, 491 στη Θεσσαλονίκη, ενώ υψηλοί αριθμοί μολύνσεων έχουν καταγραφεί στη Δράμα (147) και την Πέλλα (122)

Επισημαίνοντας ότι κανείς δεν είναι «υπεράνω της λοίμωξης», υπενθύμισε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό δύο νέοι και μάχιμοι γιατροί, 42 και 52 ετών αντίστοιχα.

Ωστόσο, αν και τόνισε ότι πέρασε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα και αναμένουμε μια επίσης δύσκολη εβδομάδα, είπε ότι τα συγκριτικά στοιχεία αφήνουν μια αχτίδα ελπίδας για το μέλλον.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι την εβδομάδα που πέρασε είδαμε επιθετική αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ, επιθετική αύξηση των κρουσμάτων για ένα 15νθήμερο και υπερδιπλασιασμό του μέσου όρου των ημερησίως καταγραφόμενων θανάτων, ενώ η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη σε όλη την επικράτεια. Επίσης, πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που εισάγονται σε ΜΕΘ είναι τα 42 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα 2.500 κρούσματα στις ηλικίες άνω των 65 ετών.

Όπως εξήγησε, αυτό το γεγονός αυξάνει την πίεση στο σύστημα υγείας και οι επόμενες ημέρες είναι πραγματικά κρίσιμες και όλοι θα πρέπει να είναι πειθαρχημένοι ως προς την τήρηση των μέτρων.

Παρά όλα αυτά τα ανησυχητικά στοιχεία, η κ. Παπαευαγγέλλου ανέφερε ότι τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι ίσως στο επόμενο διάστημα να δούμε μια βελτίωση των συνθηκών όσον αφορά την πανδημία.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...