Β. Κικίλιας: 1.200 ΜΕΘ και ΜΑΦ με μόνιμο προσωπικό κι εξοπλισμό τέλος του έτους

Μοιραστειτε το

«Στη μεταρρύθμιση που ετοιμάζουμε για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τα κέντρα υγείας θα παίξουν έναν κομβικό ρόλο και θα καταφέρουμε μετά από όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών να μεταρρυθμίσουμε το ΕΣΥ. Ήδη, στο τέλος του έτους, θα έχουμε 1.200 ΜΕΘ και ΜΑΦ με μόνιμο προσωπικό, με πενταετή εκπαίδευση και με όλον τον εξοπλισμό που χρειάζεται». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την επίσκεψη του σήμερα στο Κέντρο Υγείας της Πύλου, στη Μεσσηνία.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο των δομών υγείας κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, σημειώνοντας πως «υπήρχε μια πολύ μεγάλη συζήτηση για το αν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον τουρισμό. Θέλω να θυμίσω το σύστημα διακομιδών και αεροδιακομιδών που τέθηκε σε εφαρμογή από το ΕΚΑΒ, τη διενέργεια πολλαπλού testing σε όλα τα επίπεδα, τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας που ενισχύθηκαν με 700 υγειονομικούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ακριτικές περιοχές και στα νησιά μας, καθώς και τις 6.500 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, οι επικουρικοί νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και μαίες θα παραμείνουν στο σύστημα μέσω αυξημένης μοριοδότησης και οι συμβάσεις των επικουρικών ιατρών θα μετατραπούν με αξιολόγηση σε επιμελητών Β΄.

Παράλληλα, όπως είπε, «έγινε επέκταση των συμβάσεων των 4.000 επαγγελματιών υγείας του ΟΑΕΔ που κρατήσαμε στο ΕΣΥ, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας με ψηφιοποιημένα συστήματα, αλλά και ενεργειακή αναβάθμιση».

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «είναι προφανές πως αυτή τη χρονική περίοδο, το βάρος πέφτει στην Αττική και στην Αθήνα λόγω της πανδημίας, αλλά εμείς σε καμία περίπτωση δεν ξεχνάμε ότι έχουμε ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία σε όλη την Ελλάδα».

Όπως συμπλήρωσε, «αποδείχθηκε πόσο σημαντικό κομμάτι στήριξης της κοινωνίας μας είναι το ΕΣΥ και για ακόμη μια φορά ευχαριστώ όλους αυτούς οι οποίοι δίνουν μάχη καθημερινά».

Ο υπουργός παρότρυνε όλους τους πολίτες, «με τη συμπεριφορά τους- με την τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων και των κανόνων υγιεινής, με τη μάσκα, με τη φυσική αποστασιοποίηση – να βοηθήσουν τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ να κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Πύλο, είπε ότι «ήρθα σήμερα εδώ για να δείξω ότι είμαστε κοντά σε όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος», προσθέτοντας ότι «το Κέντρο Υγείας της περιοχής εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους, παρέχοντας πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας, το νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό και το ΕΚΑΒ, που κατάφεραν, όπως είπε, «να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...